HAMAS Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın işgal rejimi tarafından şehid edilmesi sonrası HAMAS’ın çağrısı üzere birçok noktada, Şehid Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi.

İstanbul’da Gazze Danışma Platformu’nun öncülüğünde Fatih Camii’nde bir araya gelen binlerce kişi Saraçhane Parkı’na yürüdü.

Güzergâh boyunca direniş lehine işgal rejimi aleyhine sloganlar atan binlerce kişi, Şehid Sinvar’ın şehadetini tebrik etti.

Yürüyüşün sonunda Saraçhane Parkı’nda gıyabi cenaze namazı kılındı.

Düzenlenen programda Gazzeli Gazeteci Rıdvan El Ahras bir konuşma gerçekleştirdi.

“(Yahya Sinvar) Sadece bir mücahit olarak kalmayı ve öyle anılmayı tercih etti”

Ahzab Suresi'nin 23'üncü ayetini okuyarak konuşmasına başlayan Ahras, "Şehadeti münasebetiyle burada toplandığımız Yahya Sinvar'ın bu ayette değinilen kişilerden olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. O Yahya Sinvar ki bıyığı yeni terlemiş bir delikanlı olarak hapse girerek siyonist zindanlarda kaldı. Yıllarını böyle bir zindanda geçirdikten sonra hapisten çıkarak HAMAS'taki görevinde devam etmek istediğinde bir makam veya mevki istemedi. Sadece bir mücahit olarak kalmayı ve öyle anılmayı tercih etti. Biliyordu ki mücahit olmak dünyadaki bütün makam ve mevkilerden, geçici rütbelerden Allah katında daha üstündür. Böylece cihadına devam etti. HAMAS'ın içerisinde siyonistlere darbe üstüne darbeler vurarak cihadını müthiş bir şekilde sürdürdü ve sonunda yine şehadeti ile Allah'ın izniyle zafere yürüdü.” dedi.

“Yahya Sinvar cihadın zirvesindeydi, mücahitlerle birlikteydi”

İşgalci siyonistlerin Yahya Sinvar'ı ve arkadaşlarını hapsederek ve türlü işkencelere sindireceklerini zannettiğini ama Sinvar'ın hapisten sonra yeniden bir mücahit olduğunu belirten Ahras, "Kurtulduğunda öyle bir ordu kurdu ki kendisine ulaşmayan çalışan siyonist orduları bir 7 Ekim sabahında bozguna uğratan bir ordu ile karşılarına çıktı. Hapisteki hayatında da çıktıktan sonraki hayatında da Yahya Sinvar cihadın zirvesindeydi, mücahitlerle birlikteydi. Ona bir türlü ulaşmaya muvaffak olamayan siyonistler aradılar, taradilar fakat bir türlü ulaşamadıklar. Allah'ın takdiri sallanırken değil, kaçarken değil cephenin en ön safında, mücahit kardeşleri ile birlikte Allah yolunda cihad ederken siyonistlerden birkaç tanesini cehenneme yollamak sureti ile ölümüyle zafere yürüyen bir komutan oldu Yahya Sinvar. Yahya Sinvar ve onunla birlikte cihad eden şehadet şerbetini içmiş veya sırasını bekleyen mücahitler bizlere şunu söylüyorlar; 'zelil bir şekilde yaşamaktansa izzetli bir şekilde ölmek bizim için daha efdaldir' diyerek bunu bütün dünyaya gösteriyorlar. Allah onların şehadetlerini kabul eylesin.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)