Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı ulusal medya organlarında yer alan haberler ile Gelir İdaresi Başkanlığımıza yapılan başvuru ve şikayetlerden; vatandaşlarımızı ve mükelleflerimizi yanlış yönlendirme ve aldatmaya yönelik olarak Başkanlığımız adına sahte e-posta göndererek vergi borçlarının olduğu ve ödemeleri için Başkanlığımız Dijital Vergi Dairesinin internet sayfasını (https://dijital.gib.gov.tr) kopyalayarak oluşturdukları sahte bir siteye yönlendirmek suretiyle dolandırıcılık girişimlerinde bulundukları anlaşılmıştır.

Bu şekilde gönderilen sahte e-postalar ile mükelleflerimiz sahte internet adreslerine yönlendirilmekte ve kredi kartı bilgileri, şahsi bilgileri vb. ele geçirilmeye çalışılmaktadır.

Bu nedenle, yukarıda yer alan veya benzeri yöntemler kullanılarak maddi menfaat temin etmeye veya kredi kartı bilgilerini elde etmeye yönelik sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı mükelleflerimizin ve vatandaşlarımızın dikkatli olmaları, bu tür e-postalara itibar etmemeleri gerekmektedir.

Mükelleflerimizin bu tür sahte e-posta ve internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, işlemlerin ve ödemelerin Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

Mükelleflerimiz, bu şekilde bir e-posta aldıklarında, Vergi İletişim Merkezini (VİMER-189) aramak suretiyle bilgi alabilirler." (İLKHA)