MEHMET BOZDAŞ - 'Yenidoğan çetesi' soruşturması kapsamında 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi. Sağlık Bakanlığı, "Yenidoğan Çetesi" skandalına karışan hastanelerin ruhsatlarını iptal etti. Karar, İstanbul Valiliği’ne gönderilen resmi yazıyla duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı, "Yenidoğan Çetesi" skandalına karışan hastanelerin ruhsatlarını iptal etti. Karar, İstanbul Valiliği’ne gönderilen resmi yazıyla duyuruldu.

Türkiye’yi sarsan "Yenidoğan Çetesi" skandalında önemli bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığı, bebeklerin ihmali tedaviler sonucu ölümüne neden olan ve SGK'yı dolandırdığı ortaya çıkan hastanelerin ruhsatlarını iptal etti. Bakanlık tarafından İstanbul Valiliği'ne gönderilen resmi yazıda, çeteyle işbirliği yaptığı belirlenen 9 hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi. Bu hastaneler arasında İstanbul’daki bazı büyük özel hastaneler de bulunuyor.

Kapatılan Hastaneler:

Özel Avcılar Hospital Hastanesi
Özel TRG Hospitalist Hastanesi
Özel Birinci Hastanesi
Özel Güney Hastanesi
Özel Bağcılar Medilife Hastanesi
Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi
Özel Reyap İstanbul Hastanesi
Özel Şafak Hastaneleri
Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesi

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında, hastanelerdeki mevcut hastaların nakil işlemleri yapılmadan yeni hasta kabulünün durdurulacağı belirtildi. Skandalın baş aktörlerinden olan bu hastanelerin, yenidoğan ünitelerinde bebeklerin ihmali tedavilere maruz kaldığı ve bu süreçte haksız kazanç sağlandığı biliniyor.