MEHMET BOZDAŞ  - Ortadoğu'da gerilim hızla tırmanıyor. Bugün ABD Başkanı Biden yaptığı açıklama ile İsrail'in misillemesinin nasıl ve ne zaman olacağını bildiğini duyurdu.

BIDEN: BİLİYORUM AMA SÖYLEMEYECEĞİM
CNN Türk ABD temsilcisi Yunus Paksoy'un aktardığına göre; ABD Başkanı Biden, israilin misillemesi ile ilgili tüm gerçekleri biliyor. Biden, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "israilin İran'ı ne zaman ve nasıl vuracağını biliyorum" dedi.

Yaşanan bu gelişme israilin, İran'a yapacağı saldırıyla ilgili tüm detayların belirlendiği ve israilin bunu ABD ile birlikte planladığı ve belki de ortak bir saldırı yapacağı da ihtimaller arasında konuşuluyor.

ABD'den israileTHAAD desteği
ABD, işgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "kesin ve ölümcül" olacağı konusunda uyardığı saldırı öncesinde israilin savunmasını güçlendirmek için THAAD gelişmiş füze savunma sistemini konuşlandırmaya başladı.

İRAN'IN İSRAİLE FÜZE SALDIRISI
İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de "İran'ın ulusal güvenliğini hedef alan İsraile" füze saldırısı düzenlendiğini bildirmişti.

Saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın şehit edildği israil saldırılarına karşılık düzenlendiği belirtilmişti. İran devlet televizyonu, daha sonra israile yaklaşık 200 füzenin atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu.

Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmış ve birçok askeri üs vurularak işgalciye büyük kayıp verdirilmişti.

Katil Netanyahu, yayımladığı görüntülü açıklamada, füze saldırısıyla İran'ın "büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini" söylemişti.

israil merkezli Yedioth Ahronot gazetesinin israil Vergi Dairesinin verilerine dayandırdığı haberine göre, İran saldırısı israilde 150 ila 200 milyon şekel aralığında hesaplanan bir tahribata yol açtı. İran'ın bu saldırısı, katil israile Nisan ayında füze ve insansız hava araçlarıyla yaptığı saldırının ardından ikinci saldırısı olmuştu.