Malatya’nın Kale ilçesinde 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, saat 10.46’da gerçekleşen sarsıntı Diyarbakır, Elazığ ve Tunceli’de de hissedildi. 6,5 kilometre derinlikte gerçekleşen depremde panik yaşayan vatandaşların yaralanmasıyla toplamda 94 kişi hastanelere kaldırıldı.

AĞIR HASARLI İKİ BİNA TESPİT EDİLDİ
Elazığ'da ilk incelemelere göre iki binanın ağır hasar aldığı bilgisi paylaşıldı. Vali Hatipoğlu, bu binalardan birinin daha önce yıkım sürecinde hasar gördüğünü ve çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Bazı köy yollarımızda taş düşmesi ve heyelan nedeniyle ufak çaplı kapanmalar yaşandı, ancak ekiplerimiz şu anda müdahalede bulunuyor. Şu an itibarıyla kapalı yolumuz bulunmamaktadır" dedi.

ŞU AN İÇİN BEŞ İLDE OKULLAR TATİL
Vatandaşlara gereksiz yere trafiği işgal etmemeleri yönünde çağrı yapan Hatipoğlu, “Hizmet araçlarımızın hızlıca ulaşımı için trafik düzenine uyulması hayati önem taşıyor. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunun da değerlendirme aşamasında olduğunu belirten Vali, "Hayatın olağan akışına en kısa sürede dönülmesi arzusundayız. Akşam yapacağımız değerlendirmeyle yarın için okulların durumu netleşecek" dedi.