Bingöl Valiliği Konferans Salonunda gerçekleşen yılın dördüncü toplantısına Vali Usta'nın yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Vali Yardımcısı İbrahim Gökmen, yatırımcı kuruluşların bölge temsilcileri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve kurum amirleri katıldı.

Toplantıda, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürlerince sorumlu oldukları alanlarda takip ettikleri yatırımlar ile iş ve işlemler hakkındaki sunumlar yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Hamdi Usta şunları söyledi:

“2024 yılı 4'üncü toplantı döneminde; yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ilimizde 2024 yılında gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesi, projelerin uygulanmasında birimler arası eşgüdüm gerektirebilecek hususlarda istişarede bulunulması ve Koordinasyon Kurulunun karar almasını gerektirecek konularda kurul kararı alınması teklifleri görüşülecektir.

2024 yılında; toplam 259 proje üzerinde çalışılmış ve bu projelerin 71’i tamamlanmıştır. Diğer 188 projeden 120 proje devam etmekte, 51 proje ihale aşamasında olup 17 projeye ise çeşitli sebeplerle başlanılamamıştır. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar 25 Genel ve Özel Bütçeli Kuruluş tarafından yürütülmektedir.

Yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değeri; 35 milyar 417 milyon TL’dir. 2024 yılı yatırım programında yer alan projelere ayrılan ödenek miktarı 5 milyar 947 milyon ₺ olup 2024 yılı harcaması 3 milyar 059 milyon TL ve önceki yıllar harcaması 17 milyar 103 milyon TL olmak üzere toplamda 20 milyar 163 milyon TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı %57’dir.”

Toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürlerince sorumlu oldukları alanlarda takip ettikleri yatırımlar ile iş ve işlemler hakkındaki sunumlarının ardından koordinasyonu gerektiren konuların görüşülmesi ile sona erdi. (İLKHA)