Karayipler'de yayın yapan RCI radyosunun polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Fransız hükümeti Ada'ya ilave güvenlik güçleri gönderdi. Kaynaklar 300'den fazla polis ve jandarmanın hafta sonu itibarıyla Ada'ya ulaştığını söyledi.

Fransız güvenlik güçleri Martinik'te hayat pahalılığına karşı 1,5 aydır devam eden gösterileri güç kullanarak bastırmayı sürdürürken, Martinik Valiliği son 48 saattir Ada'da durumun "kontrol altında" olduğunu kaydetti.

Güvenlik güçlerinin eylemcilere müdahalesine sahne olan bazı yolların kullanıma kapatılması nedeniyle Ada'nın merkezinde ve kuzeyinde kara ulaşımı aksadı. Bazı bölgelerde okul servisleri de hizmet veremedi.

Ada yetkilileri, protestolar nedeniyle ilk ve ortaokullarda ara verilen eğitime bugünden itibaren kademeli dönüş yapılacağını açıkladı.

Martinik'te yerel sendika ve dernekler, Ada sakinlerinin günlük hayatını derinden etkileyen enflasyona karşı acil önlemler alınmasını istiyor. Yerel temsilciler ve Martinik yönetimi yetkililerinin, protestolara neden olan temel gıda fiyatlarını düşürmek için bugün yeniden masaya oturması bekleniyor.

 

 


AA