MEHMET BOZDAŞ - Van’da kaybolan ve 18 gündür aranan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Kabaiş, en son 27 Eylül 2024'te KYK yurdundan ayrılmış, o günden bu yana kendisinden haber alınamamıştı.

ÇAKIL TAŞI TOPLAMAK İÇİN SAHİLE GİTMİŞTİ
Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak amacıyla sahile gideceğini söyleyerek yurttan ayrılan Kabaiş’in kaybolmasının ardından ailesi ihbarı yaparken, polis, jandarma ve AFAD ekipleri geniş kapsamlı bir arama çalışması başlatmıştı. Aramalar 18 gün boyunca Van Gölü kıyısı ve çevre bölgelerde yoğun şekilde sürdü.

ACI HABER VAN GÖLÜ KIYISINDAN GELDİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu."

Bakan Yerlikaya, paylaşımında Kabaiş’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, "Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.