Batman'da '5. Batman Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı Batman Valisi Ekrem Canalp'ın katılımıyla gerçekleşti.

Adalet Caddesi'nde kurulan fuar, 15-19 Ekim tarihleri arasında halka kapılarını açık tutacak. Fuarın açılışında konuşan Vali Ekrem Canalp, tüm fuarların yapılacağı bir meydanı şehre kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yakın zaman içerisinde yeni valilik binasının temelini atacaklarını belirten Canalp, "Yeni valilik binası belki 2 yıl, belki de 2 buçuk yıl sürecek. Görmüş olduğunuz bu valilik alanı olduğu gibi, zemininin altı otopark, hem de devasa bir otopark ve üstü de kent meydanı olacak. Kent meydanı dediğiniz zaman bu aynı zamanda yapacağımız bütün fuar türü etkinliklerin de yapılacağı bir alan ve bir meydan olacak. Şükürler olsun, 2022 yılında ilk bu fuarın açılışını yaparken, gıdanın ne kadar önemli olduğundan, hayvancılığın ne kadar önemli olduğundan, ama aynı zamanda katma değerin de ne kadar değerli olduğundan bahsetmiştik. 2023 yılında da dedik ki, sadece Batman için değil, bu bölge için olmazsa olmazlardan bir tanesi Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'dir." dedi.

"Oymataş Gıda İhtisas OSB'nin parsel tahsilini yapacağız"

"Gıda İhtisas OSB olmadığı zaman siz sadece hammadde üreticisi oluyorsunuz" diyen Canalp, "Ama bunu aynı zamanda bir son ürüne, nihai ürüne getirdiğiniz zaman da sadece hammadde üreticisi değil, aynı zamanda zenginliği de refahı da o kente, o şehre taşımış oluyorsunuz. Bizler de bu düsturla iki yıl önce bismillah dedik, çıktık ve inşallah önümüzdeki hafta Oymataş Gıda İhtisas OSB'nin yatırımcılar için parsel tahsislerini Sanayi Bakanlığımızın internet portalında yatırımcılarımıza açacağız. Bu ne demek? Bu şu demek; Batman'da artık üretilmiş olan her bir tarım ürünü, her bir hayvancılık ürünü, bizim Gıda İhtisas OSB'mizde nihai ürün haline getireceğiz ve sadece 1 lira elde etmiş olduğumuz ürünlerden artık 2 lira, 3 lira, 4-5 lira elde edebilen bir Batman haline geleceğiz. Batman'ın gıda açısından, tarım açısından, hayvancılık açısından, tarihindeki en ehemmiyetli konu nedir derseniz, bundan daha ehemmiyetli bir konu da bulunmaz; şimdiden Batman'a hayırlı uğurlu olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Vali Canalp ve protokol, stantları gezerek incelemelerde bulundu.

Açılışa; Vali Ekrem Canalp'ın yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, siyasi parti başkanları, kamu kurum müdürleri, Oda ve STK temsilcileri ile katılımcı firmalar katıldı. (İLKHA)