İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları Projesi"nin kapanışında yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in Türkiye'nin demokrasi mücadelesindeki en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti.

Memur-Sen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Dünya Beşten Büyüktür" diyen iradesine güçlü bir şekilde omuz verdiğini söyleyen Yerlikaya, "Bosna için, Buhara için, Karabağ için, Gazze için, bu hareket dimdik ayaktadır ve bugün buradadır." dedi.

Memur-Sen'in Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ilk saatlerden itibaren, 270 kişilik arama kurtarma ekibiyle enkaz altında olanların yardımına koştuğunu anlatan Yerlikaya, "Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları" projesinin Türkiye için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Gençlerin bu alandaki duyarlılığını artırmanın gelecek adına son derece önemli olduğunu belirten ve Türkiye'nin, bir afet ülkesi olduğunu hatırlatan Yerlikaya, "Afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Gençlerimiz, bu süreçte önemli bir rol üstlenmişlerdir." dedi.

 

 


AA