Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesindeki mesire alanında başıboş köpeklerin sayısı hızla artarken, bu durum halkın güvenliğini tehdit eder hale geldi. Özellikle çocuklarıyla mesire alanına gelen aileler, köpeklerin sık sık birbirine saldırdığını ve bu saldırıların büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

Vatandaşlar, köpeklerin oluşturduğu bu sorun nedeniyle mesire alanını kullanmaktan korkar hale geldiklerini söylüyor.  Özellikle çocukların can güvenliği konusunda endişe duyan aileler, köpeklere barınak yapılmasını ya da mesire alanına alternatif çözümler üretilmesini talep ediyor.

"Çocuklarımızı getiremiyoruz"

Mesire alanına giden Cuma Özel, yaşadığı korkuyu şu sözlerle dile getirdi:

 "Bu gece mesire alanına geldik ve burada köpeklerin birbirine saldırdığını gördük. Bu olay karşısında adeta şaşkına döndük. Kendi çocuklarımızı mesire alanına getiremiyoruz. O saldırıya uğrayan köpeğin yerinde bizim çocuğumuz da olabilirdi. Buradan yetkililere sesleniyorum; elinizden geleni yapın, köpek sorununa bir çözüm bulun. Ya mesire alanını kapatın ya da köpeklere bir barınak yapın. Köpekler çocuklardan daha kıymetli değil. Bir çocuğun ölmesi mi lazım?”

"Rahat edemiyoruz"

Sabri Akmeşe ise, aynı sorundan şikâyet ederek "Mesire alanında köpeklerden dolayı rahat edemiyoruz. Çocuklarımızı buraya getiremiyoruz. Sürekli köpeklerin kavga ettiğini görüyoruz ve bu durum bizleri endişelendiriyor." dedi. (İLKHA)