MEHMET BOZDAŞ - Katil işgal güçleri Cuma günü Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) misyonunun Nakura üssüne ikinci kez ateş açarak biri ağır olmak üzere iki BM barış gücü askerini yaraladı.

İşgal rejiminin sözde savunma kuvvetleri, Perşembe günü yerel BM barış gücü misyonu karargâhındaki bir gözetleme kulesini vurarak iki barış gücü askerini daha yaralamıştı.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell katil israilden hesap vermesini talep etti ve Lübnan'daki UNIFIL'e yönelik saldırının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını belirtti.

Sosyal medya platformu X'te bir paylaşım yapan Borrell, "Lübnan'da bir çizgi daha tehlikeli bir şekilde aşıldı: IDF, pozisyonları bilinen BM barış gücü askerlerine mermi yağdırdı," diye yazdı.

"Hiçbir haklı gerekçesi olmayan bu kabul edilemez eylemi kınıyoruz. AB, UNIFIL'e, BMGK tarafından yetkilendirilmiş misyonuna ve birliklerine tam desteğini yineler," ifadelerini kullandı.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de katil israil güçlerinin saldırılarını kınayarak, tüm tarafları uluslararası insancıl hukuka saygı göstermeye çağırdı.