Bu açıklama, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ın sözcüsü Cemal Reşid aracılığıyla yapıldı. Açıklamada, siyonist rejimin Gazze'nin kuzeyinde özellikle Cebaliye'de gerçekleştirdiği saldırılarda yüzlerce kişinin şehit düştüğü ve yaralandığı belirtildi.

Ebu Gayt, işgal rejiminin Lübnan'daki suçlarıyla dünya kamuoyunun meşguliyetinden faydalanarak Gazze'de daha fazla suç işlediğini belirtti, saldırılarının amacının Gazze'nin kuzeyini geri kalan bölgeden ayırmak ve bölgeyi tamamen boşaltmak olduğunu ifade etti.

Gazze'deki soykırımın başlamasının üzerinden bir yıl geçerken, işgal ordusu Beyt Hanun, Cebaliye ve Beyt Lahya sakinlerini güneye göç ettirmeye başladı. Bununla işgal güçleri Gazze Şeridi'nin ortasındaki Netzarim Koridorunun kuzeyindeki tüm bölgeyi kapalı askeri bölgeye dönüştürmeyi amaçlıyor.

ABD ve Avrupa'nın desteğiyle, işgal ordusu bir yıldan uzun süredir Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdürüyor. Saldırılar hastanelerin, binaların ve sivillerin yaşadığı evlerin etrafında yoğunlaşıyor, su, gıda, ilaç ve yakıt girişleri engelleniyor. (İLKHA)