Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, işgal ordusunun, Cibaliya Mülteci Kampı dahil olmak üzere Gazze'nin kuzeyini 8 gündür abluka altında tuttuğu ve barınma merkezlerini bombalayarak insanlığa karşı katliamlar işlediği ifade edildi. İşgal rejiminin ayrıca, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin, karadan işgal sürecinde ölen 285 Filistinliden 75'inin cesedine ulaşmasına izin vermediği ve kuzeydeki tüm hastaneleri hizmet dışı bırakarak sağlık sistemini çökertmeye çalıştığı kaydedildi.

İşgal rejimi, Filistin halkını tehcir politikası çerçevesinde Gazze'nin kuzeyini "yıkım ve ölüm" bölgesine dönüştürmeye çalıştığı ve soykırımda ileri gittiği aktarılan açıklamada, Cibaliya ve kuzey Gazze'de yaşananların, insanlığa ve uluslararası hukuka karşı bir "yok etme" suçu olduğu dile getirildi. Açıklamada, uluslararası toplum ile Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarından Gazze'deki soykırımı ve akan kanı durdurması istendi. İşgal ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgelerine yönelik sıkı kuşatması ve kara saldırıları 8. gününde sürüyor.

GAZZE'NİN KUZEYİNE SALDIRILAR SÜRÜYOR

Öte yandan Cibaliya'daki cadde ve sokakların işgal rejimi saldırılarında katledilen Filistinlilerin cenazeleriyle dolu olduğu belirtiliyor. İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği hava saldırıları ve topçu atışlarında ölen ve yaralananların olduğu bildirildi. Görgü tanıklarının aktardığına göre, işgal rejimi topçuları, önceki gün akşamdan bu yana Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya, Beyt Lahiye ve Beyt Hanun bölgelerine yoğun saldırılar düzenledi. Cibaliya beldesi ve mülteci kampı ile Beyt Lahiye'deki Tevam bölgesini hedef alan işgal ordusu, Filistinlilere ait onlarca binayı yerle bir etti.

Cibaliya beldesi ve mülteci kampında cadde ve sokakların işgal rejimi saldırılarında katledilen Filistinlilerin cenazeleriyle dolu olduğu belirtiliyor. Bölgeye yoğun bombardıman düzenleyen işgal ordusu, ilk yardım ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmasına izin vermediği gibi onları da hedef alıyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesi'nden bir kaynak, Cibaliya beldesinin güneyindeki Tuffah Mahallesi'nde evleri bombalanan çoğu çocuk 6 Filistinlinin hastaneye getirildiğini aktardı.

6 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 6 Filistinli katledildi. Görgü tanıklarının AA'ya verdiği bilgilere göre, işgal ordusu Nusayrat Mülteci Kampı'nda yer alan Ebu Dellal ailesinin evini hedef aldı. Saldırıda 6 Filistinli katledildi. İşgal ordusu ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda da hava ve topçu saldırıları düzenledi. İşgalci barbarların 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 175 Filistinli katledildi, 98 bin 336 kişi yaralandı. Enkazda halen binlerce cenaze olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.  AA

İşgal ordusu, Gazze'nin kuzeyinde

BOMBA YÜKLÜ ROBOTLAR KULLANIYOR

İşgal ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 7 gündür devam eden kara saldırılarında bomba yüklü robotları kullandığı belirtildi.

İsmini açıklamayan güvenlik kaynağından alınan bilgiye göre, işgal ordusu, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki kara saldırılarında daha fazla can ve mal kaybına yol açmak için patlayıcı yüklü robotları kullandı. Cibaliya Mülteci Kampı'nın batısındaki El-Faluca Mahallesi'nde 2 gün önce bu robotların kullanılması sonucu birkaç evden oluşan bir yerleşim alanı tamamen yıkıldı. Söz konusu kaynak, bomba yüklü robotların, evlerin arasında hareket ettiğini ve işgal ordusu tarafından uzaktan kumanda edildiğini, patlamanın ise yine uzaktan kumanda yöntemiyle ya da Filistinli direniş gruplarının hedef alması sonucu gerçekleştiğini kaydetti.

Robotların, bir yerleşim bölgesini yıkabilecek patlayıcı güce sahip olduğunu kaydeden kaynak, bu silahın ilk defa mayıs ayında Cibaliya Mülteci Kampı'nın karadan işgal sürecinde kullanıldığını, Filistinli direnişçilerin, içinde askerlerin olduğunu düşündükleri bir personel aracını hedef alması sonucu bölgede büyük bir patlama meydana geldiğini ve daha sonra bunun aslında bomba yüklü bir robot olduğunun anlaşıldığını dile getirdi.

Katar merkezli Al Jazeera Televizyonu 22 Mayıs'ta Cibaliya'daki kara saldırılarında kullanılan bomba yüklü robotların videosunu yayınlamıştı. İşgal ordusu, mayıs ayında 20 gün boyunca Cibaliya Mülteci Kampı'na karadan saldırmış ve geride büyük bir yıkım bırakarak bölgeyi terk etmişti. İşgal ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgelerine yönelik sıkı kuşatması ve kara saldırıları 8. gününde sürüyor.  AA