siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 372 gündür aralıksız devam ediyor. İşgalci katillerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 42 bin 175 kişi şehid oldu, yaralı sayısı da 98 bin 3366'ya yükseldi.

Soykırımın başladığı tarihten bu yana Türkiye'nin birçok ilinde cumartesi günü "Sessiz Yürüyüş" düzenleyen hekimler ve sağlık çalışanlarının eylemleri sürüyor.

Malatya'da, Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelinerek yapılan yürüyüş Kernek Karagözlüler Camii bahçesine kadar devam etti.  

Burada kitle adına basın açıklamasını okuyan Özel Eğitim öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi Enes Kılıç, canlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına ve öldürülmek pahasına mesleklerinden vazgeçmeyen Gazze’nin onurlu hekim ve sağlık çalışanlarına selam gönderdi.  

Kılıç, konuşmasına tarihte eşine az rastlanır bir soykırım ve işgalin üzerinden tam 1 yıl geçtiğini hatırlatarak başladı.

Kılıç, "12 aydan fazla süredir işgalci terörist israilin zaman ve mekân fark etmeksizin neredeyse her gün yaptığı katliamları içimiz yana yana seyrettik" dedi.

"Katil israil ve destekçileri bilsinler ki içimizde soylu bir öfke biriktiriyoruz"

İşgalci siyonistlerin Batı Şeria, Kudüs, Lübnan, Yemen ve Suriye’deki saldırılarına dikkat çeken Kılıç, "Gözünü karartan israil, masumların üzerine bombalarını yağdırmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı. Kılıç, artan şehit sayıları ve ölen çocuk görüntülerine alışmanın kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, "Katil israil ve destekçileri bilsinler ki içimizde soylu bir öfke biriktiriyoruz." dedi.

"Onlara en ufak destek veren firmaları ilelebet boykot edeceğimize ve bu şuurla hayatımıza devam edeceğimize karar verdik"

Filistin'in özgürleştirilmesi için gelecek nesillere bu öfkeyi aktaracaklarını belirten Kılıç, "Filistin'i özgürleştirecek o kutlu nesli yetiştirmeye ant içtik. Onlara en ufak destek veren firmaları ilelebet boykot edeceğimize ve bu şuurla hayatımıza devam edeceğimize karar verdik." ifadelerini kullandı.

"Bugün senin zulmüne susanlar, senin yanında olup yardımcın olanlar da ileride utancından kaçacak delik arayacak ve yargılanmaktan kurtulamayacak"

Kılıç, işgalcilerin zalimliği karşısında verilen mücadelenin önemine vurgu yaparak, "Zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşır. Senin de sonun yaklaştı; geçmişteki tüm zalimler gibi senin de tarihin kara sayfalarında adın geçecek. Bugün senin zulmüne susanlar, senin yanında olup yardımcın olanlar da ileride utancından kaçacak delik arayacak ve yargılanmaktan kurtulamayacak." şeklinde konuştu.

"2 milyon mazlumun göğü inleten çığlıklarına sessiz kalan sağırlarla hesaplaşacağız"

Kılıç açıklamasında, "2 milyon mazlumun göğü inleten çığlıklarına sessiz kalan sağırlarla hesaplaşacağız. Çocuk ve kadınlar öldürülünce susan dilsizlerle hesaplaşacağız" diyerek, zulme karşı durma kararlılığını bir kez daha vurguladı.

"Ne mutlu zulme engel olmak için çağrıya koşanlara!"

Kılıç, "Üniversite kampüslerinden meydanlara kadar her yerde Gazze halkına desteğimizi ortaya koyacağız. Zulme karşı durmak, evlatlarımıza bırakabileceğimiz en büyük mirastır.  Ne mutlu zulme engel olmak için çağrıya koşanlara! Meydanları pehlivansız bırakmayanlara!" dedi.

"Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz"

Kılıç açıklamayı, "Biz vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, eylemimizle Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Dünyadaki tek özgür kara parçası olan Gazze'ye ve onurlu insanlarına selam olsun... Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" diyerek tamamladı. (İLKHA)