Hüseyin Aydemir

Gazze’de vahşi bir soykırım uygulayan terör devleti israil'e verdiği destek nedeniyle küresel çapta boykot uygulanan Burger King isimli fastfood zinciri, son olarak Rize'de yeni bir şube açtı. Merkez Çarşı Mahallesi’nde bulunan bir AVM’de düzenlenen açılış törenine AK Partili belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve Ticaret İl Müdürü’nün katılması, açılışta dua yapılması ve en önemlisi de siyonist destekçisi markanın açılışına tepki gösteren bir akademisyenin çarşı ortasında darp edilip dövülmesi ülkede büyük bir tepkiye neden oldu.

İl Başkanı’ndan özrü kabahatinden büyük açıklama
Kamuoyunda büyük tepki toplayan olaydan sonra AK Parti’nin açılışa katılan partililer hakkında soruşturma veya uzaklaştırma yapması beklenirken il başkanı Katmer yaptığı açıklamada: “Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız.” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, açılışa katılan partilileri ve kendisini Mevlana ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri ile savunarak aklamaya çalıştı. Yılmaz: “Keşke o gün açılış olmasaydı. Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız. Şöyle arkasındayız. Hiçbir tanemizi israil yanlısı olarak göremezler” diyerek açılışa katılan partilileri ile alakalı tek bir olumsuz ifade kullanmadı.

Daha öncede soykırım destekçisi Burger King'in açılışında kurdele kesenler arasında yer alan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete tepkiler üzerine "Yemek yeseydim israil'e destek vermiş olurdum sadece kurdele kestim" diyerek savunmuştu.