Batman'da hayvancılıkla geçimlerini sağlayan köylüler, başta yem olmak üzere arpa ve saman fiyatlarındaki artıştan şikayetçi.

Neredeyse ayda birkaç kez yem fiyatlarına zam yapıldığını, bu durumun kendilerini bezdirdiğini ifade eden yetiştiriciler, giderler nedeniyle hayvancılığı bırakmak zorunda kalacaklarını kaydetti.

Özellikle yem fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eden Süleyman Tüzün, "Yem fiyatları çok pahalıdır. Artık yem alamaz hale geldik. Ya da hayvanlarımızı satacağız. Ayda en az 3-4 kez yem fiyatlarına zam geliyor. Arpa, saman pahalıdır. Artık bir şey alınamaz durumda." dedi.

"Zamlardan dolayı hayvan besleyemiyoruz"

Artık emeklerinin heba olduğunu vurgulayan Tüzün, "Sattığımız süt, yoğurt para etmiyor. Çabamız hep boşa gidiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Eskiden hayvan sayımız fazlaydı ancak yaşanan sıkıntılardan dolayı her geçen gün bu sayı azalıyor. Daha dün 2 hayvanımı sattım. Böyle giderse 2 veya 3 hayvanı daha satacağım. Artık zamlardan dolayı hayvan besleyemiyoruz. Yetkililerden zamların sona ermesini, milletin rahat etmesini istiyoruz. Başka da bir şey istemiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)