İşgal ordusu, Suriye'den fırlatılan bir insansız hava aracının (İHA) İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne düştüğünü duyurdu.

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, "Kısa bir süre önce, Suriye'den gelen bir insansız hava aracı, İsrail hava sahasını ihlal etti ve Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki açık bir alana düştü." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, düşen İHA nedeniyle herhangi bir yaralanma kaydedilmediği ve sirenlerin çaldığı kaydedildi.

İşgal ordusu, son olarak geçen eylül ayında Suriye'den gelen bir insansız hava aracının tespit edildiğini duyurmuştu.

- Lübnan'dan fırlatılan İHA Tel Aviv'de bir binada hasar yol açtı

İşgal ordusu, Lübnan'dan fırlatılan iki İHA'dan birinin imha edildiğini, Tel Aviv'in kuzeyinde bulunan Herzliya'da düşen iHA nedeniyle de bir binanın hasar gördüğünü açıkladı.

İşgal ordusu, 8 Ekim 2023'te Lübnan'daki gruplarla, özellikle Hizbullah ile başlayan çatışmalardan bu yana ilk kez Lübnan’dan atılan bir iHA'nın Tel Aviv yakınlarına ulaştığını bildirdi.

Siyonist rejimin Yedioth Ahronoth gazetesi ise Herzliya'daki bir binanın bu saldırı sonucunda doğrudan hasar gördüğünü, ancak yaralanma bildirilmediğini aktardı.

Herzliya, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı, sözde Savunma Bakanlığı ve elektrik santrali gibi önemli hedeflere sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Öte yandan Hizbullah, siyonist rejimdeki büyük kentlerdeki askeri üslerin ve yerleşim bölgelerinin yakınlarında bulunmamaları konusunda halka uyarıda bulundu.

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, siyonist rejimdeki askeri üslerin hareketin füze gücü için "hedef" olduğu dolayısıyla siyonistlerin bu bölgelerden uzak durmaları gerektiği belirtildi.

AA

-