Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Açık Otoparkında düzenlenen törende; Urfa'daki hayırsever iş adamlarının da desteği ile temin edilen 69 araç, İl Emniyet Müdürlüğü envanterine alındı. 

Düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Şıldak, "Ülkemiz genelinde İçişleri Bakanlığımız bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı; emniyet ve jandarma hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla illerimize, ilçelerimize ve köylerimize araç desteği sağlanarak asayiş, güvenlik ve trafik hizmetlerinin güçlendirilmesiydi. Kampanyaya destek sağlanması amacıyla firmalarımızın, iş dünyamızın, hali vakti yerinde olan insanlarımızın her zaman olduğu gibi bu alana da desteklerini sağlamak üzere ilimizde kampanya başlattık. Araçların tamamı hayırseverlerin katkılarıyla değil; bir kısmı da genel bütçeden ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfının imkânlarıyla elde edildi. Yeni alınan 69 aracımızın 53'ü trafik hizmetleri için ayrıldı. Bu güzel ve anlamlı destekleri için bütün katkı sağlayan burada bulunan ve bulunmayan iş dünyası temsilcilerine, firmalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Araçların ilimize ve emniyet teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Vali Şıldak yaptığı konuşmanın ardından kampanyaya destek veren iş adamlarına Teşekkür Belgesi takdim etti. Program, İl Müftüsü Ramazan Tolan'ın yaptığı dua ile sona erdi. Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Vali Yardımcısı Alper Taş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Karaköprü Kaymakamı Orhan Altun, Haliliye Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin, Eyyübiye Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Ak Parti İl Başkanı İlhami Günbegi, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, hayırsever iş insanları, protokol temsilcileri, emniyet ve jandarma teşkilatı mensuplarının katıldığı programının ardından yeni alınan araçlar şehir turu attı. (İLKHA)