Hüseyin Gültekin  - Bolivya'da eski başkan Evo Morales hakkında insan kaçakçılığı iddiasıyla yakalama emri çıkarıldı. Bolivya basınında yer alan haberlere göre, Savcı Sandra Gutierrez, Morales’in 2006-2019 yılları arasındaki başkanlık dönemi boyunca bu suçlamalarla ilgili olduğunu belirtti. Gutierrez, Morales ve diğer soruşturma altındaki kişilere ilgili kararın usulüne uygun olarak tebligat yapıldığını ve sürecin tamamen yasal çerçevede ilerlediğini vurguladı.

'SİYASİ BİR ZULÜM'
Morales, Bolivya'nın mevcut Devlet Başkanı Luis Arce'nin hükümetiyle olan gerginlikleri artırarak, kendisine yönelik uygulanan bu durumu "siyasi bir zulüm" olarak nitelendirdi. Daha önce savcılığın iki kez ifade vermesi için çağrıda bulunduğu Morales, bu çağrılara yanıt vermedi.

Morales’in durumu, Bolivya'daki siyasi atmosferin ne denli karmaşık ve tartışmalı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Ülke, Morales’in başkanlık dönemi sonrasında ciddi bir siyasi çalkantı süreci yaşadı ve bu tür olaylar, mevcut hükümetle eski yönetim arasında derin bir çatışma ve kutuplaşmanın hâkim olduğunu gösteriyor.