MANİSA- Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB işbirliğiyle, 'Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm' sloganıyla, Şehzadeler Geçlik Merkezinde, gençlere yönelik verilecek Girişimcilik Eğitimi, 9 Aralık'ta başlayacak.
Eğitim sonunda başarılı olan 19-29 yaş arası gençler, 30 bin TL hibe ve 70 bin TL kredi alarak iş kurabilecek.
Girişimcilik Eğitiminde, gençlerin kuracakları işler ile ilgili girişimcilik özellikleri, pazarlama planı, pazarlama teknikleri, yönetim planı, yönetim organizasyon teknikleri gibi konular ele alınacak. Eğitim sonunda sertifikalarını alacak olan girişimciler, kendi işlerini kurabilecekler. Girişimcilik Eğitime, 18 -29 yaş aralığında bulunan genç girişimciler katılıyor.
2012'de 12 pilot ilde başlamak üzere yapılan protokol gereği, KOSGEB tarafından verilen 90 kontenjanın ardından, bu yıl da 60 kontenjan verildi. 2012 yılında eğitimlere katılıp sertifikalarını alan 4 girişimci kendi işlerini kurdu.
"Eğitimi alan bir adım önde"
İş sahibi olmak isteyenleri bu eğitime davet eden Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, " Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile KOSGEB arasında 2012 yılında yapılan protokol ile Manisa ilinde 'Gencim, Girişimciyim ve Güçlüyüm' sloganı ile yaklaşık 90 öğrenci, bu kurslarda eğitim gördü. Eğitim alan gençlerimizden 4 tanesi hibe alarak iş kurdu. Bunların dışında yine 2013 yılında 60 tane kontenjan, tekrar KOSGEB tarafından ilimize verilmiştir. 18 - 29 yaş grubu arasındaki genç girişimci arkadaşlar kendi işlerini kurmak amacıyla, sertifika programlarına katılmaktalar." dedi.
"Gençlerin hayalleri gerçekleşecek"
Proje hakkında teknik bilgi veren Manisa KOSGEB Hizmet Merkezi Temsilcisi, KOBİ Uzmanı Hasan Kahraman, " KOSGEB olarak son 4 yıl içerisinde gerek genç girişimciler olsun, gerekse halkın değişik kesimlerinden farklı meslek gruplarının kişileri, girişimcilik adı altında 30 bin TL'si hibe 70 bin TL'si geri ödemeli destek kapsamında olmak üzere toplamda 100 bin TL'ye yakın destek sağlanmaktadır. Bu destekten faydalanmak için öncelikle KOSGEB'in çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte düzenlemiş olduğu girişimcilik eğitimlerine katılmak gerekmekte. Bu eğitimin kapsamında girişimcilik özellikleri, pazarlama planı, pazarlama işleri teknikleri, yönetim planı, yönetim organizasyon teknikleri gibi konularda yaklaşık 70 saatlik bir girişimcilik eğitimi verilmektedir. Bu eğitim sayesinde girişimcilerin niteliklerinin artırılması ve kuracakları işlerde daha başarılı olmaları hedeflenmektedir. Bu eğitim sayesinde gençlerimizi sokaktan kurtarmak, hayallerini daha kısa yoldan daha başarılı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak amaç edinilmektedir. Eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını aldıktan sonra iş yerlerini açarak Vergi, SGK vb. resmi işlemlerini gerçekleştirmelerinin ardından, 1 yıl içerisinde iş yeri açıldıktan sonra gerekli alet, edevat, makine ve teçhizatlarını faturalarıyla birlikte almaları gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra eğitimini alıp girişimcilik eğitimi kapsamında aldıkları eğitim doğrultusunda iş planlarını hazırlayarak KOSGEB'e müracaat etmeleri gerekmektedir." açıklamalarında bulundu.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)