Ahmet Tali

Gazze'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi'nden bir kaynak, işgal savaş uçaklarının "el-Kurd" ailesine ait evi hedef alması sonucu bir kadının hayatını kaybettiğini, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Aynı kaynak, işgal ordusunun Deyr el-Belah'ın merkezinde "Bereket" ailesine ait evi hedef alması sonucu bir kız çocuğu ile bir kişinin katledildiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktardı.

Aksa Şehitleri Hastanesi'nden bir sağlık çalışanı da Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı'nda işgal ordusuna ait insansız hava aracının bir grup Filistinliyi hedef alması sonucu 2 kişinin şehit olduğunu, 2 kişinin de yaralandığını belirtti.

El-Avde Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, işgal ordusunun Gazze'nin orta kesimlerinde "Duveyk" ailesine ait evi bombalaması sonucu 4 Filistinli yaralandı.

Gazze kentindeki El-Ehli Baptist Hastanesi'nden bir kaynak da işgal ordusunun kentin kuzeybatısındaki es-Saftavi Mahallesinde "Şehhade" ailesine ait evi hedef alması sonucu 1 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralananlar olduğunu söyledi.