Hilal Hikmet Yeşilbudak  - Gazze Şeridi'nde, Deyr el-Belah'taki Rufeyde Okulu'nda meydana gelen saldırıda, katil israilin savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırıları sonucu 26'dan fazla kişi şehit oldu. Saldırılardaki kayıpların büyük çoğunluğu kadınlar, çocuklar ve yaşlılardan oluşurken, onlarca kişi de yaralandı. Saldırı, binlerce sivilin barındığı okulu hedef aldı.

Hamas'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgalci faşist ordu, Gazze Şeridi'nin ortasında yer alan Deyr el-Belah'ta binlerce göçmenin bulunduğu Rufeyde Okulu'nda yeni ve korkunç bir katliam gerçekleştirildi. Savaş uçakları tarafından atılan bir dizi füze sonucu 26'dan fazla şehit verildi, çoğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan onlarca kişi de yaralandı. Rafah'ta, Gazze Şeridi'nin yetişkinleri, özellikle Cebaliye'de işlenen katliamlar, halklarımıza karşı oynanan soykırım savaşında Amerikan desteğiyle yapılıyor.

Bu vahşi katliam, işgalci faşist ordunun Gazze Şeridi'nin kuzeyini tamamen kuşatıp orada uygulanan baskı ve cinayetlerle eş zamanlı olarak gerçekleştirildi ve işgalci Siyonist ordusunun bir yıl boyunca halkına karşı çalıştırdığı soykırım suçlarının bir devamıdır. Bu süreçte terörist işgalci ordu, ABD yönetiminin desteğiyle sivil halkın, mahallelerinin, evlerinin, barınaklarının ve göçmen merkezlerinin hedef alınarak en korkunç saldırıları sonucunda

Filistin halkımız şunu merak ediyor: Başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve onun tüm kurumları nerede?! Faşist işgalin uluslararası ve insani hukuku benzeri görülmemiş ihlallerini durdurmak için Arap ve İslam ülkeleri nerede neden acil önlemler almıyor?

Katliamların dünyanın gözü önünde, kimsenin harekete geçmeden devam etmesi, uluslararası sistemin tüm temelleri, yasaları ve değerleri ile tamamen çökmesini tehdit eden şüpheli davranışları temsil etmektedir."