Ahmet Tali

Ülke gündemi son haftalarda Tarım Bakanlığı'nın açıkladığı ve içerisinde domuz eti tespit edilmiş zincir köfte ve yemek şirketleri ile çalkalanıyor.

Son bir haftadır Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinde bazı meşhur lokantaların müşterilerine sunduğu etlerin içinde sakatat, at eti ve en kötüsü de domuz eti gibi sağlıksız ve haram ürünlerin bulunduğunun tespit edilmesi tartışma konusu oldu.

Siyonist vahşilere destek veren burger firmaların çoğunda daha önce at ve domuz etinin olduğu, bazı pizza markalarının kullandığı sucuklarda domuz etinin kullanıldığı iddiaları daha önce sıkça dile getiriliyordu. Ancak son zamanlarda domuz eti ile alakalı iddiaların artması halkı tedirgin etmeye başladı.

HÜDA PAR Uyarmıştı!
Son bir haftadır ülke gündeminde domuz etinin tartışılıyor olması akla geçtiğimiz Mayıs ayında açıklama yapan HÜDA PAR'ın iddialarını getirdi. HÜDA PAR Genel Başkan vekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir geçtiğimiz Mayıs ayında Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada ülkemizde domuz çiftliklerinin arttığını dikkate çekmiş ve şöyle demişti:
"Türkiye'de 19 bölgede olduğu iddia edilen domuz çiftliklerinde yılda en az 3 milyon kg domuz etinin iç piyasada satıldığı son derece vahimdir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi verilerine göre 2018 yılında Antalya'da 2, İzmir'de 1 olmak üzere ülke genelinde 2 ruhsatlı domuz çiftliği işletmesi bulunmasına rağmen arada geçen süredeki bu artışın nedeni ve çiftliklerde elde edilen etin iç piyasada kimlere, hangi amaçla satıldığı bilinmemektedir. Aralarında zincir market ve restoranların olduğu firmaların iç piyasaya sürülen bu etlerin alıcısı olduğu ve satışını yaptığı iddia edilmektedir. Domuz çiftliklerinin hızla artışı, domuz etlerinin iç piyasada çeşitli yollarla satıldığı iddialarını güçlendirmektedir."