Batman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte teröre müzahir yapıların yaygın illegal eylemler yapabileceği ihtimaline karşı yasakların 5 gün süreceği belirtildi.

Açıklamada; Halkın huzurunun sağlanması ve yukarıda belirtilen tehdit ve risklerin ortadan kaldırılması maksadıyla; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C Maddeleri gereğince ilimiz mülki sınırları içerisinde aşağıdaki tedbirlerin alınması Batman Valiliğince uygun görülüğü belirtildi.

09 Ekim tarihi bahane gösterilmek suretiyle PKK/KCK terör örgütünün çağrıları kapsamında yapıldığı değerlendirilen diğer eylemleri de kapsayacak şekilde; Açık alanlarda yapılmak istenilen (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb.) her türlü eylem 09 Ekim günü saat 00:01'den 13 Ekim günü saat 23:59’a kadar 5 gün süreyle yasaklandığı ifade edildi. (İLKHA)