Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde KFA Fuarcılık organizasyonunda düzenlenen fuar, tekstil üreticilerini dünyanın dört bir yanından alıcılarla buluşturuyor.

BTSO ve UTİB ortaklığında koordine edilen alım heyetleri ve KFA Fuarcılık'ın çalışmaları kapsamında başta Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden olmak üzere, farklı coğrafyalardan fuarı ziyaret eden yabancı alıcılar firmalarla iş görüşmeleri gerçekleştiriyor.

Trend alanları ve seminerlerle katılımcılara sektördeki son yenilikleri keşfetme imkanının sunulduğu fuar 100'e yakın firmanın katılımıyla düzenleniyor.

Açılışına, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türkiye ve Bursa için çok önemli ana dallardan bir tanesi olduğunu belirtti.

"Tekstil-Konfeksiyon Türkiye'nin ihracatında üçüncü büyük güçtür"

Burkay, "Bursa'da toplam 3 milyar dolara yakın ihracatı olan Türkiye’nin 30 milyar dolara yakın ihracatının gerçekleştiği tekstil-konfeksiyon sektörü, otomotiv ve kimya sektöründen sonra Türkiye'nin ihracatındaki en büyük güçlerden biridir. Bursa, böyle güçlü bir sektörün merkezidir. Fuara 100'e yakın firma katıldı." diye belirtti.

"34 ülkeden 200'ün üzerinde uluslararası yabancı alıcı fuarda"

Bursa, aynı zamanda tekstil ve konfeksiyon sektöründe trendlerin belirlendiği önemli bir merkez konumuna yükseldiğini belirten Burkay, "Fuarda çok önemli alım heyetleri düzenliyoruz. Bu alım heyetlerinde fuara 40'ın üzerinde ülkeden yabancı alıcılar bulunmaktadır. 34 ülkeden 200'ün üzerinde uluslararası yabancı alıcıyı fuara getirdik. Bütün bunlar, Türkiye'nin ve Bursa'nın ihracatında sivil konfeksiyon sektörünün gücünü ileri dönemlere taşımak ve sürdürülebilir kılmak adına yaptığımız etkinliklerdir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarda stant açan firmaları ziyaret etti. Bursa Textile Show Fuarı, 11 Ekim'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. (İLKHA)