Aksa Tufanı'nın 1'inci yılına dair İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Peygamber Efendimizi Koruma ve Destekleme Heyeti Başkanı Şeyh Muhammed Sağir, siyonist işgal rejimini destekleyen firmaların ürünlerinin boykot edilmesinin önemini vurguladı.

"Bu Tufan, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve esirlerin serbest bırakılması içindi"

Konuşmasına "Aksa Tufanı'nın birinci yıl dönümünü idrak ediyoruz. Sabır ve azim dolu bir yıl. Bütün bir yıl boyunca dünya sadece bu Tufan'dan bahsetti." ifadeleriyle başlayan Şeyh Muhammed Sağir "Aksa Tufanı, Nuh'un tufanına benzer çünkü Nuh'un tufanı suyu ile tüm dünyayı kaplamıştı. Bu Tufan da tüm dünyaya haberleriyle yayıldı. Mücahitler, Filistinliler ve direnişçiler, bu Tufan'ın, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve esirlerin serbest bırakılması için olmasını istediler. Allah Teâlâ ise bu Tufan'ın tüm Müslümanlar için olmasını diledi. İlmi bir tufan, eğitim alanında bir tufan ve her düzeyde bir tufan gördük." dedi.

"Aksa Tufanı, Müslümanın boynuna konulan zincirin kırılmasıdır"

Şeyh Muhammed Sağir, "Aksa Tufanı, yalnızca Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu projesinin başlangıcı değildir. Aynı zamanda ümmetin despotizmden ve zulümden kurtuluşudur. Birçok Müslümanın boynuna konulan zincirin kırılmasıdır. Gazze halkının direnişi ve sabrında gördüğümüz bu berekettir. Ancak umarız ki ümmet de bu düzeyde kararlı olur." ifadelerini kullandı.

"Boykottan bıkmamalıyız"

"Ümmet, Gazze halkının kararlılığıyla beraber olmalıdır. Gazze halkı meydanda kararlı kaldı, elleri tetikte durdu. Biz de yardım yapmaya devam etmeli ve dua için ellerimizi kaldırmalıyız." diyen Şeyh Muhammed Sağir, "Boykottan bıkmamalıyız, çünkü bu mücadelenin ve cihadın en az derecesidir. Mali destek, dua ile destek, yetimlerin bakımı ve ilim talebelerinin desteği tüm bunlar ümmetin görevidir. Gazze'deki kardeşlerimiz üzerlerine düşeni yaptılar ve görevlerini yerine getirdiler.  Şimdi, ümmetin tufanı, bu insanlara destek olmak, yardım etmek ve yıkılan evlerini onarmak için başlamalıdır. Evler yıkıldı, ancak nefisler hâlâ onurludur." şeklinde konuştu.

"Ya zaferle ya da şehadetle sonuçlanacak bir cihat"

Şeyh Muhammed Sağir, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

"Şeyh İmam İzzeddin El-Kassam'ın diktiği meyveleri, mücahit Şeyh Ahmed Yasin yeniden suladı. Bu devirler ve liderlikler peş peşe gelecek, ta ki açık bir zafer gerçekleşene kadar. Yüce fetih, İslam bayrağının altında 'Ya zaferle ya da şehadetle sonuçlanacak bir cihattır' şiarıyla gerçekleşecektir. Bu zaferin bize yaklaştığını şimdiden görüyor gibiyim. 'Sana onun (zaferin) ne zaman olduğunu sorarlar; de ki: Belki yakındır.' O gün, müminler Allah'ın zaferiyle sevinecekler." (İLKHA)