Filistin Kızılayı'ndan sağlık görevlileri, bir işgal savaş uçağının Gazze'nin doğusundaki Şucaiye Mahallesi'ndeki El Bastat pazarının yanındaki bir daireyi hedef alması sonucu Ferhat ailesinden 9 şehidin naaşın çıkarıldığını doğruladı.

Sağlık görevlileri ayrıca, siyonist savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında Cemal ailesine ait bir evi bombalamasının ardından biri çocuk 3 kişi şehit oldu.

İşgalin devam eden tırmanışının bir parçası olarak, işgal topçu bombardımanı sonucu ortaya çıkan patlamalar, Gazze Şehri'nin çeşitli mahallelerinde yankılandı. Şehrin kuzeybatısındaki El Tavam bölgesinde siyonist insansız hava aracı da ateş açtı.

İşgalciler gece saatlerinde El Bureyc kampındaki Halidi ailesine ait bir evi hava saldırısıyla hedef alarak biri çocuk 4 kişiyi şehit etmişti.

İşgal saldırıları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi çevresinde devam ederken, yerel kaynaklar, Gazze'nin güneydoğusundaki El-Zeytun mahallesindeki El-Sikka Caddesi civarı da dahil olmak üzere birçok bölgede topçu bombardımanı ve ateş açılması kapsamında Cebaliye kampının sokaklarında onlarca şehidin cesetlerinin yayıldığını belirtti.

İşgal rejimi 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı devam ettirerek şu ana kadar 41 bin 965 kişiyi şehit etti, 97 bin 590 kişiyi de yaraladı. Kurtarma ekipleri enkaz altındaki binlerce kayıp kişiye halen ulaşamıyor. (İLKHA)