7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu birinci yılını doldurdu. Bu operasyon, İngilizlerin 1917’de siyonistlere Filistin topraklarında alan açarak işgale kapı araladığı ve 1948’de kurdurulan siyonist terör rejiminin günümüze kadar yaptığı insanlıkdışı cürümlerine karşı yapılan meşru bir başkaldırı hareketiydi.

Kassam Tugaylarının 7 Ekim 2023 sabahında başlattığı operasyonla yenilmez güç diye dünyaya pazarlanan işgalci israilin aslında arkasında küresel güçler olmayınca hiçbir şey ifade etmediği gerçeği ortaya çıkmıştı. 

Nitekim ABD ve AB ülkelerinin hemen akabinde destek verdiği soykırımcı israil, havadan, karadan ve denizden yaptığı saldırılarla anne karnındaki ceninden beli bükülü yaşlılara kadar ayırım gözetmeksizin Gazze halkını soykırımdan geçirerek tam bir yıldır Gazze’de adeta taş üstünde taş bırakmadı.

Evler, hastaneler, okullar, camiler bombalandığı siyonist terör saldırılarında 42 bini tespitli yüz binin üzerinde şehid olduğu tahmin ediliyor. Hiçbir uluslararası hukuk ve insani kuralın tanınmadığı saldırılar o denli vahşice işleniyor ki sadece Müslüman halklar değil Hristiyan batılı halklar da bir yıldır meydanlar dahil her platformda siyonist terörü tel’in ediyor.

YAPICIOĞLU’NA YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA AKSA TUFANI OPERASYONUNU SORDUK

İslam ülke yönetimlerinin kınamaların ötesine geçmeyen acizliği karşısında kuduran siyonist terör rejimi Gazze’yle birlikte yönünü Lübnan, Yemen ve Suriye’ye çevirmiş durumda. Bu insanlık düşmanı terör çetesi durdurulmazsa tüm bölge ülkelerine yönelik siyonist terör projesi bir bir uygulamaya konulacak.

Yıldönümü dolayısıyla tüm dünyada olmak üzere İstanbul, Ankara, Diyarbakır; Türkiye’nin 81 ilinde yürüyüşler, protesto gösterileri vardı. Siyonist teröre karşı en çok protesto eylemleri, mitingler düzenleyen ve ülke içerisindeki siyonist aparatlarına karşı ciddi adımlar atan camialardan biri de HÜDA PAR…

Çifte vatandaş siyonistlerin yargılanmasına yönelik kanun teklifiyle siyonist teröristler ve aparatlarının hedefi haline gelen partinin genel başkanı Yapıcıoğlu da yıldönümü etkinlikleri kapsamında Diyarbakır’da yapılan onbinlerin katıldığı yürüyüşün en ön safında yürüdü.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na yıldönümü dolayısıyla Aksa Tufanı operasyonunu sorduk. Aksa Tufanı’nın dünyanın gözleri önünde katliama uğrayan mazlum Gazze halkının haklı ve meşru kıyamı olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

107 YILDIR ADIM ADIM İŞGAL…

Yapıcıoğlu, “Aksa Tufanı operasyonu, 107 yıldır toprakları adım adım işgal edilen Filistin’in, 18 yıldır ahlaksız bir abluka altında tutulan Gazze'nin, dünyanın gözleri önünde katliamlara uğrayan mazlum bir halkın haklı ve meşru kıyamıdır.

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de, dünyanın gördüğü en vahşi soykırımı gerçekleştiren siyonist işgal rejimi, bütün insanlığa karşı savaş açmış durumda. Şimdiye kadar 16 binden fazlası çocuk olmak üzere 43 binden fazla insan katledildi. Dünya ise bu soykırımı yalnızca seyretmekle yetiniyor. Dünyanın tepkisizliğinden cesaret alan siyonist işgal rejimi, şimdi de Lübnan’a ve ardından Suriye'ye yönelik saldırılara başladı.” Dedi. 

BAŞTA TÜRKİYE OLMAK ÜZERE İSLAM ÜLKELERİNDE SİYONİZME HİZMET EDEN HER TÜRLÜ SEVKİYAT KESİLMELİ, TÜM ASKERİ ÜSLER KAPATILMALIDIR

Yapıcıoğlu başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerine yönelik siyonist terör tehdidine de dikkat çekerek, “Siyonizmin hedefinde olan bölge ülkeleri sıranın kendilerine gelmekte olduğunu görmeli ve artık harekete geçmelidirler. Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerindeki hava ve deniz limanları siyonist rejime kapatılmalı, dolaylı ya da transit her türlü sevkiyat kesilmeli, işgal rejiminin güvenliğine hizmet eden tüm askeri üsler kapatılmalıdır.” Diyerek İslam ülkelerinin kendi halklarının güvenliği ve topraklarının selameti için gerekli önlem ve tedbirleri almaları gerektiğini belirtti.

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Siyonist işgal rejiminin saldırılarında başta olmak İsmail Heniye olmak üzere tüm şehitlere bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Yapıcıoğlu, “Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz ve onların haklı mücadelesine desteğimiz devam edecektir. Siyonist işgal rejiminin gerçekleştirdiği tüm bu alçakça saldırı ve katliamlar, onu yok olmaktan kurtaramayacaktır.” Diye konuştu.

BU SAVAŞ HAK VE BATILIN, ADALET İSTEYENLERLE ZALİMLERİN SAVAŞIDIR

7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunun, Filistin davası ve Gazze halkının haklı mücadelesinde bir dönüm noktası olarak tarihe geçtiğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Soykırımcı katiller, zulme ortak destekçileriyle birlikte bir tarafta ve zulme karşı canları pahasına direnenler ile dünya genelinde bu zulme itiraz edenler, mazlumların sesi olmaya çalışanlar diğer tarafta. Bu savaş hak ve batılın, adalet isteyenlerle zalimlerin savaşıdır” dedi.

HÜDA PAR Milletvekili Dinç,

TBMM’de Gazzeli Rim ile birlikte açıklama yaptı

YAŞASIN NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına Gazzeli Hukukçu Rim Naim'i de davet ederek Aksa Tufanı'nın yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Rim Naim, "Yaşasın Nehirden Denize Özgür Filistin!" sloganıyla sözlerine son verdi.

ANKARA

7 Ekim 2023 tarihinde Filistinli mücahitlerce başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu'nun yıldönümünde Gazzeli Hukukçu Rim Naim ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, bir yıldır dünyanın gözleri önünde 50 bin sivilin katledildiğini bir kez daha dile getirerek uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti.

“TAM BİR YILDIR FİLİSTİN VE GAZZE'DE SOYKIRIM İŞLENİYOR”

Tüm dünyanın gözleri önünde bir yıldır gerçekleşen soykırıma dikkati çeken Dinç, "Bugün Gazze'de işlenen soykırımın 367'nci günü. Tam bir yıldır Filistin ve Gazze'de soykırım işleniyor. Bu vesileyle biz de bugün Aksa Tufanı'nın yıldönümünde Gazzeli bir kardeşimizi misafir ettik ve onu da buraya getirdik. Gazzeli kardeşimizin ismi de Rim. Kendisi bir hukukçudur. 'Rim' denince aklımıza dedesinin kendisine 'ruhumun ruhu' dediği küçücük o tatlı kız geliyor. Ve soykırımcılar bunun gibi binlerce Rim'lerimizi katlettiler. Katletmeye de halen devam ediyorlar. Evet, insanlık bir ağaç olsaydı bir yılda yaprakları sararırdı, kururdu. Maalesef 367 gün içerisinde her gün ve her saatte Filistin'de Gazze'de çocuklar, kadınlar, siviller katlediliyor ve bu katliam dünya ülkelerinin gözleri önünde işleniyor. Maalesef bu konuda dünya, kör ve sağırı oynuyor. Biz bu soykırıma alışmayacağız. Biz bu çocuk ölümlerine, kadın ölümlerine, sivillerin katledilişine asla ama asla alışmayacağız. Her zaman mazlumların yanında olduğumuzu ve zalimlerin de tam karşısında olduğumuzu ilan ediyoruz." dedi.

"İNCİRLİK VE KÜRECİK ÜSLERİ KAPATILSIN, SİYONİST REJİMİN BM ÜYELİĞİNİN FESHEDİLMESİ İÇİN TÜRKİYE ÖNCÜ OLSUN"

"İşgal rejimi hiçbir ilke, ahlak ve hukuk tanımıyor." diye belirten Dinç, "siyonistler teröristtir, işgalcidir, soykırımcıdır. Bu soykırımcı teröristlere, terörist muamelesi yapılması lazım. Bunların devlet olarak tanınmaması lazım. Bizim ülkemizde olan İncirlik ve Kürecik üsleri üzerinden Amerika'ya bilgiler veriliyor, destekler sağlanıyor. Hiç kimsenin şüphesi yok ki Amerika'ya verilen bu bilgiler olduğu gibi siyonistlere aktarılıyor. Bunlardan dolayı bir an önce bizim ülkemizdeki bu üslerin kapatılması gerekir. Aynı şekilde bu siyonist rejimin BM'den atılması lazım. Türkiye bu konuda öncülük etmeli, inisiyatif almalı Birleşmiş Milletler üyeliğinden onları çıkarmalıdır. Yani işgalci rejimin Birleşmiş Milletler üyeliği feshedilmelidir. Bununla birlikte bizim ülkemizde hiçbir şekilde siyonist rejimle ticaret yapılmamalı, siyonist rejime açıktan destek veren firmaların da ruhsatları iptal edilmelidir.

"GAZZE'YE SÖZLERİNİZLE, LANETLEMELERİNİZLE DEĞİL ANCAK YAPTIRIMLARINIZ VE FİİLLERİNİZLE DESTEK OLUN!"

Siyonist işgal rejimi tarafından şehit edilen yakınlarını rahmetle anan Rim ise şunları kaydetti:

"Size Gazze'nin selamını ve sitemini getiriyorum. Filistin, 76 yıllık bir işgale karşı direniyor. Gazze, 17 yıldır abluka altında. O Gazze ki bir yıldır dünya güçleriyle savaşarak dünyanın bütün silahlarını kullanarak çok büyük soykırımlara katliamlara maruz kalıyor. Dünya bu katliamlara yüzünü tamamen çevirmiş."

"DÜNYA BİR SENEDİR İNSANLARIN SOYKIRIMA UĞRAMASINA SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ"

Gazze'de bir yıldır devam eden soykırımın bir benzerinin Lübnan'da da yaşatıldığını hatırlatan Rim, "Bir senedir dünya bu zulmü durdurmak için, uluslararası toplum durdurmak için etkin bir adım atmadı. Halen açıklamalarla yetiniyoruz. Dünya bir senedir insanların soykırıma uğramasına, koca bir şehrin tamamen yerle bir edilmesine sessiz kalmayı tercih etti. Bu tercih sonucunda şu anda maalesef ölümden dolayı görüyoruz ki aynı soykırım aynı vahşet şu anda Lübnan'da da devam ediyor. Ancak dünya yine buna sessiz kalmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"YAŞASIN NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN!"

İşgalcilerin yalnızca güç ve yaptırımdan anladığına dikkat çeken Rim, "Başta Türkiye Cumhuriyeti halkına, değerli vekillerime, Sayın Cumhurbaşkanıma sesleniyorum; ellerinizden gelen her türlü imkânı Gazze'ye destek olmak için kullanın. Gazze'ye yalnızca sözlerinizle değil, lanetlemelerinizle değil ancak yaptırımlarınız ve fiillerinizle destek olalım. Çünkü bu işgalciler maalesef sözden, laftan anlamıyor. Bu işgalciler, yalnızca güç ve yaptırımdan anlıyor. Onlara ancak bu şekilde karşılık verebiliriz." diye konuştu.

Rim, son olarak "Yaşasın Nehirden Denize Özgür Filistin!" sloganıyla sözlerine son verdi. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Sekreteri Hüseyin Yılmaz:

ALİMLER SORUMLULUK ÜSTLENMELİDİR   

Diyarbakır'da düzenlenen Alimler Buluşmasına katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri Hüseyin Yılmaz, ümmetin lidersiz kaldığı durumda, peygamberlerin varisi olan alimlerin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

DİYARBAKIR

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), Türkiye başta olmak üzere birçok İslam ülkesinden seçkin ulemanın katılımıyla 9'uncu Alimler Buluşması'nı Diyarbakır'da düzenledi. Programa katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri Yılmaz, İslam alimlerinin görev ve sorumluluklarına dikkat çekerek, "Malumunuz, İslam ümmeti başsız ve lidersiz. İslam ülkelerinin liderlerinin birçoğu, farklı sebeplerden dolayı siyonizm ve onların destekçileri olan ABD ile karşı karşıya gelmekten korkuyor. Bunun sebebi, bazen ülkenin milli çıkarları, bazen ise siyasi iktidar kaygılarıdır. İslam ülkelerinin liderleri bu durumda iken, İTTİHADUL ULEMA gibi organizasyonlar ve İslam alimleri güzel etkinlikler yapıyor. Ümmetin lidersiz kaldığı durumlarda, peygamberlerin varisi olan alimler bu sorumluluğu üstlenmelidir. Ümmeti bir araya getirmek, toparlamak, dağılan ve birbirleriyle çekişen ümmeti tekrar vahdete eriştirmek, aynı çatı altında bir araya getirmek İslam alimlerinin görevidir." dedi.

"FİLİSTİN'DEKİ KATLİAM, MÜSLÜMANLAR VE İSLAM ÂLEMİ İÇİN BÜYÜK BİR UTANÇTIR"

"Mezhebi, meşrebi, fıkhı bir tarafa bırakarak Gazze'deki soykırımı durdurmaya odaklanmamız lazım." diyen Yılmaz, "Bu programa gelen alimler ve bu topluluk, tam olarak bize Müslümanların ileri atılması ve sorumluluk alması gerektiğini vurguluyor. Halk olarak boykot ediyoruz, ambargo uyguluyoruz, yürüyüşler ve etkinlikler düzenliyoruz ve bunu parti, topluluk, STK dahilinde yapıyoruz, lakin yeterli olmuyor. Bu konuda kanaat getirdik ki siyonizm ve israil sadece güçten anlar. Güç ve kuvvet olmazsa bu zulüm devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Yılmaz son olarak şunları kaydetti: "Bu açıdan, bu tür etkinlikler, sorumluluğumuzu hatırlatma konusunda önemlidir. Alimler, bulundukları ülkelerin liderlerine baskı yaparak Filistin'deki bu zulmün bitmesi için güçlerini ortaya koymaları konusunda baskı yapmalıdır. Ancak bu şekilde çözüm bulunabilir. Rabbim hayırlara vesile kılsın, Gazze'deki zulmün sona ermesi için bir adım kılsın." (İLKHA)