Bu süreçte ağır bombardıman ve Hizbullah ile şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İşgalciler gece boyunca ve sabah saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye hava saldırıları düzenledi.

Afet Risk Yönetim Birimi, işgalcilerin saldırılarının başladığı 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Lübnan'da şehid sayısının 2 bin 36'ya ve yaralı sayısının 9 bin 653'e yükseldiğini açıkladı.

İşgalci katiller, Lübnan'ın doğusunda yer alan Bekaa'daki Hermel tepeleri ile güneydeki Bellat, El-Hayyam, Ayta'ş-Şa'b, Yatir ve Mecdelu Silm kasabalarını bombaladı.

İşgalci katiller, askeri karargahları vuruyoruz bahanesiyle sivillerin yaşadığı alanalrı bombalarken, Hizbullah ise, askeri stratejik noktaları vuruyor.

İşgalcilerin saldırılarına karşılık olarak, Hizbullah, işgalci sözde askeri istihbarat birimi (8200) bünyesindeki “Gelilot” üssüne, Tel Aviv’in banliyölerine roket saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah, yaptığı açıklamada, "İslami Direniş, Lübnan'ı ve mazlum halkını savunmaya hazır kalmaya devam edecektir ve düşmanı kibirli tutumundan caydırmak için görevini yerine getirmekten geri durmayacaktır." dedi.

Hizbullah'a bağlı İslami direniş mücahitleri, bu sabah erken saatlerde “Şlomi” ve “Hanita” yerleşimlerinde ve "El-Merc" çevresindeki işgalci katillerin toplandığı alanları vurdu. (İLKHA)