İTTİHADUL ULEMA, her yıl İslam coğrafyasından âlim, akademisyen, siyasetçi, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlediği Alimler Buluşması'nın dokuzuncusunu düzenledi.

Bu yıl düzenlenen Alimler Buluşması'nın teması "Aksa Tufanı, Ümmet ve Ulemanın Mesuliyeti (Ümmetin Onuru Gazze) olarak belirlendi.

Programa katılan alimler, İslam dünyasının karşılaştığı zorluklar karşısında âlimlerin üstlendiği sorumlulukları vurgulayarak, bu tür olayların önlenmesi için yapılması gerekenleri dile getirdiler.

Bu tür etkinliklerin İslam dünyasının birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden ulema, tüm Müslümanları birlik olmaya ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek ve Bitlis Ohin Medreseleri Müderrisi Şeyh Fethullah Ayte İLKHA'ya sona eren Alimler Buluşması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"israil dünyanın gözü önünde çocukları, kadınları, masum insanları katlediyor"

Dünyanın kuvvetiyle işgalci katillerin yaptığı zulme kimsenin itiraz etmediğinin altını çizen Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, "Bu yıl ki programımız Gazze üzerinedir. Allah'u Teala 'Kitapta hükmetmişiz, İncil de Tevrat'ta ve Levh-i Mahfuz'da yeryüzünde çok ifsat edeceksiniz' diye belirtiyor. Hiçbir tarihte şu anki gibi olmamıştır. İfsadı da dünyanın gözü önünde. Çocukları, kadınları, masum insanları katlediyorlar. Said Havva kendi tefsirinde; ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda, Almanya ve bütün Avrupa devletinin askerleri, israilin emrindedir. Gazze'de ve Lübnan'da yaptığı zulüm, bu tüm devletler onu destekliyor. Bir yıldır Gazze'de zulmünü devam ediyor ve bizler de intizar ediyoruz ki Allah yakın bir zamanda 'Ulu'l be'sin şedidin'i israilin üzerine musallat edip rezil edecektir. Allah onlara biraz fırsat veriyor ve Allah'ın izniyle kıyamet gününe kadar bir kavmi onlara musallat edecek ve en büyük azabı onlara tattıracak. Bizler bugünleri bekliyoruz. israilin dünyanın kuvvetiyle şu an yaptığı zulmüne kimse itiraz etmiyor. Allah yeryüzünde onları yok edecektir inşallah." şeklinde konuştu.

"Aksa Tufanı operasyonu meselesi çok önemli ve hassas bir konudur"

israilin Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği zulmün devam ettiğini ve aynı zamanda Müslümanların değerlerinin tahrip edildiğini söyleyen İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, şunları kaydetti:

"Aksa Tufanı operasyonu meselesi çok önemli ve hassas bir konudur. israilin Filistin halkına zulümleri devam ediyor ve aynı zamanda Müslümanların değerleri tahrip ediliyor. Bu meselenin halkımız tarafından anlaşılmasını istiyoruz. Biz çare arıyoruz. Yapılanların hepsini görüyor ve bu tür olayların neden yapıldığını, Müslümanların neden bu halde olduklarını, çaresinin ne olacağının âlimlerimiz tarafından Kur'an ve Sünnet çerçevesinde tespit edilmesini ve yapılan tespitlerin yerine gelmesini istiyoruz."

"Gazze ve Lübnan halkı cihad ve şehadetleri ile İslam'ın mukaddesatına sahip çıkıyor"

Şimşek, "Bu mükellefiyetten kurtulmamız için görevimizi yerine getirmemiz lazım. Gazze ve Lübnan halkı cihad ve şehadetleri ile İslam'ın mukaddesatına sahip çıkıyor. Bizim de bu memleketlerde cihada ve mücadeleye olan görevimizi yerine getirmemiz lazım ki cihad hayrından mahrum kalmayalım ve aynı zamanda üzerimizdeki bu mesuliyetten kurtulalım. Bugün oralarda katliamlar yaşanırken görevimizi yerine getirmezsek Allah'a nasıl hesap vereceğiz?" ifadelerini kullandı.

"Madden ve manen Gazze'ye destek vermemiz gerekiyor"

'Allah'u Teala bu toplanmamızı hayırlı ve mübarek etsin inşallah' sözleriyle başlayan Bitlis Ohin Medreseleri Müderrisi Şeyh Fethullah Ayte, "Bu gibi toplantılarının devamının gelmesi lazım ki Müslümanları ve gençlerin uyanmasına sebep olsun. Hakikaten bugün Müslümanlar perişandır. Özellikle Gazze çok zor bir durumdadır. Madden ve manen Gazze'ye destek vermemiz gerekiyor. Onlara dua edelim, destek olalım ve Yahudilerin mallarını boykot edelim. Küfür tek bir millet olmuş. Rabbim Müslümanlara şuur versin ve bir araya getirsin." dedi. (İLKHA)