Hilal Hikmet Yeşilbudak  - İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran'ın altyapısına yönelik herhangi bir saldırının misillemeyle karşılanacağını belirterek, katil israili ülkesine yönelik saldırılar konusunda uyardı.

Arakçi, işgalcinin yapacağı saldırılara karşı misillemenin yapılacağını açıkladı.

Katil israilin vahşi katliam ve suikastlerine karşı yanıt veren Tahran'ın gerçekleştirdiği balistik füze saldırısına yanıt olarak önce İran'ın nükleer altyapısını ve petrol tesislerini vuracağını belirtmişti. Ancak İran'ın, işgal rejimine misillemenin anında ve çok daha ağır olması tehdidinden sonra hedefin değiştirdiğini açıklamıştı.

ABD'li haber sitesi Axios, israilli yetkililere dayandırdığı haberinde, İran'ın petrol tesislerinin vurulabileceğini, bunun da küresel petrol fiyatlarını artırabilecek ciddi bir tırmanış olacağını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü yaptığı açıklamada, israiliin yerinde olsa İran petrol sahalarına saldırı düzenlemenin dışında alternatifler düşüneceğini, İran'a nasıl karşılık verileceğine henüz karar verilmediğini düşündüğünü söylemişti.

New York Times'a ise bugün katil israil, "İran'ın nükleer tesislerine değil, İran'daki askeri hedeflere, istihbarat tesislerine veya İran liderliğine bağlı olanlara saldıracak" ifadelerine yer vermişti.