Aksa Tufanı'nın 1'inci yılına dair İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Ali Karadaği, Gazze'ye saldırıları önlemek için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Sözlerine "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Hamd, Allah'a mahsustur. Salat ve selam, Allah Resulüne, ailesine, ashabına ve ona tabi olanlara olsun." ifadeleriyle başlayan Şeyh Ali Karadaği, "Kardeşlerim, alimler Aksa Tufanı'nın yıldönümünü anmaya karar verdiler. Gazze'de gerçekleşen ve tarihin benzerini görmediği toplu katliamı, yıkım ve soykırımı, bu Nazizm ve ırkçılığı, bu aşırı acımasızlığı anmayı kararlaştırdılar. Biz, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Filistinli alimler heyetleri olarak 10 gün boyunca bu anmaları düzenliyoruz. Hepimizin bu anma etkinliklerine imkânlarımız ölçüsünde katılması gerekiyor" dedi.

"Müslüman liderler kendi sorumluluklarını yerine getirmeli"

Şeyh Ali Karadaği, "Biz, birlik olarak bu yıl içinde konferanslar düzenleyerek elimizden geleni yapmaya çalıştık elhamdülillah. Seminerler, bildiriler, fetvalar ve İslam ümmeti ile Arap dünyasına dokuz öneri sunduk. Gazze'deki mazlum halkımıza yönelik yardım çalışmaları yaptık. Ancak sunduğumuz her şey ve yapılan fedakarlıklar, toplu katliam karşısında yetersiz kaldı." ifadelerini kullandı.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik katliamının durdurulması adına Müslüman liderlere kendi sorumluluklarını yapmaya, ekonomik ve diplomatik boykot konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri çağrısında bulunan Şeyh Ali Karadaği, "Bu, onların görevidir. Bir yıldır dökülen kan ve gördüğümüz ahlaksızlıklar yeterli değil midir? Bu suçlar, bizim ve sizin vicdanlarınızı harekete geçirmek, ekonomik ve diplomatik boykot için yeterli değil midir? Saldırıları önlemek için askeri ve maddi her türlü çabanın gösterilmesi gerekiyor. " şeklinde konuştu.

"Gazze'deki kardeşlerimizi tüm imkanlarla desteklemeliyiz"

"Halkların ise bütün imkanlarıyla, güçleriyle ve gösterileriyle harekete geçmeleri gerekiyor." diyen Şeyh Ali Karadaği, "Aynı şekilde, Arap ve İslam halkları ile vicdan sahibi herkes, bu saldırıyı durdurmak ve kınamak için yapabilecekleri tüm yöntemleri kullanmalıdırlar. Bu zalim ve suçlu saldırıyı durdurmak ve kınamak için harekete geçmelidirler. Aynı şekilde Gazze'deki kardeşlerimizi tüm mali, maddi ve ekonomik imkanlarla desteklemeliyiz. Medya mensupları ve davetçilerin de üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekir. Tüm hatip kardeşlerimden verdikleri vaaz ve hutbeleri, ümmeti mali, ekonomik ve askeri cihada yönlendirmek için bu suçlara ayırmalarını istiyoruz." dedi.

"İşgalciler Gazze ve Batı Şeria ile yetinmedi, Lübnan'a yöneldi"

Şeyh Ali Karadaği, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bir yıl boyunca süren suçlar ve aynı zamanda bu şerefli direniş, tüm bu güçlere karşı durmayı başardı. Önceki duruşlarımızdan daha güçlü bir duruş sergilememiz gerekiyor. Hepimiz, alimler, medya mensupları, askeri liderler, yöneticiler olarak görevimiz büyük. İşgalciler Gazze ve Batı Şeria ile yetinmedi, Lübnan'a yöneldi. Bu nedenle bu saldırıya karşı durun, Gazze ve Batı Şeria'daki kardeşlerinizle olun. Aynı zamanda mazlum, mağdur ve direnişçi kardeşlerinizin yanında olun. Bu, sizin görevinizdir, kıymetli kardeşlerim. Allah aşkına, her biriniz bulunduğunuz yerde görevinizi yapın. Allah'ın Selamı ve rahmeti üzerinize olsun." (İLKHA)