Aksa Tufanı'nın 1'inci yılına dair İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Filistin eski Sağlık Bakanı Dr. Basim Naim, "Bu efsanevi savaş, Aksa Tufanı savaşı, Allah'ın izniyle kurtuluş savaşlarının başlangıcı ve İslam ümmetinin yeni medeniyet döneminin açılışı olacaktır." dedi.

Gazze halkı birlik ve beraberlik içinde

"Bundan çok daha tehlikeli başka bir savaş vardır" diyen Dr. Basim Naim "Bu çoğu zaman sessizce geçen iç cephe savaşıdır yani halkın desteği ve insani mücadeledir. Siyonist düşman, ilk andan itibaren direnişçilerle mücahitlerin birleşmesinin kendisi için tehlikesini fark etti. Filistin halkının erkekleri, kadınları, çocukları ve kurumları arasında birlik beraberlik olduğunu gördü. Bu yüzden ilk andan itibaren bu sivil cepheye büyük ve ölümcül darbeler vurdu. Tüm mahalleleri yerle bir etti ve tüm aileleri nüfus kayıtlarından sildi. Abluka, açlık, ilaç, elektrik ve iletişim eksikliği gibi şeyler dayattı. Bu, halk desteğini silahlı direniş cephesinden çekmeye zorlamak için yapıldı. Ancak Allah'ın izniyle halkımız hala topraklarına bağlı ve kök salmış durumda, her türlü bedeli ödemeye hazırdır." ifadelerini kullandı.

Gazze'de ilaç, yiyecek, içecek, barınak sorunu yaşanıyor

"Ancak bu, bizleri ve özellikle alimleri görevlerimizi yapmaktan muaf tutamaz." diyen Dr. Basim Naim "En azından silahla destek olamıyorsak bile yardım etme görevimizden muaf tutamaz. Yardım görevimiz ilaç, gıda ve giysi ile olmalıdır. Bugün bu efsanevi savaşın birinci yıldönümündeyiz. Kış mevsimine girmek üzereyiz ve birçok aile giyecek ve barınak bulamıyor. Ayaklarına giyecek bir şeyleri yok, ilaçları yok, temiz suya sahip değiller. Bu yüzden, Allah katında hesap vereceğimizi düşünüyorum. Eğer onlara para ve silahla yardım edemiyorsak o halde onlara ilaç ve gıda ile yardım edelim. Eğer istersek, Allah'ın bize kapılar açacağına inanıyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)