6-8 ekim 2014'de ihtiyaç sahibi kimselere kurban eti dağıtırken PKK yandaşlarınca vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgüz, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş, Riyad Güneş ve Cumali Güneş'in şehadetlerinin üzerinden 10 yıl geçti.

Şehidlerin şehadetlerinin 10'uncu yıldönümünde Mustazaflar Cemiyeti ve Şehidler Kervanı Platformu tarafından mezarları başında anma programı düzenlendi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Asri Mezarlığında düzenlenen program HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, şehid aileleri ve dava arkadaşlarının katılımıyla gerçekleşti.

Ammar Zeren'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir selamlama konuşması yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 10 yıl önce yaşanan vahşeti anlatırken bugün benzer katliam ve vahşetlerin Gazze'de yenilendiğine vurgu yaptı.

Zekeriya Yapıcıoğlu

"siyonist zihniyetli katil sürüsü gencecik fidanlarımızı katletti"

2014 yılı Kurban Bayramı'nda Diyarbakır başta olmak üzere çevredeki pek çok il ve ilçede bir daha asla görmek istenilmeyen çok acı olayların yaşandığını ifade eden Yapıcıoğlu, "Vahşi dersini belki de siyonistlerden alan bir güruh, ortalığı savaş alanına çevirdi. Suriye'de yıllardır devam eden iç savaştan, kaotik durumdan ve vahşetten kaçıp buralara sığınan insanlar başta olmak üzere Kurban Bayramı'nda Diyarbakır sokaklarında muhtaçlara kurban etini dağıtmak üzere merhamet timsali gencecik fidanlarımız, siyonist zihniyetli katil sürüsünün takibiyle bir binaya sıkıştırıldılar ve katledildiler." dedi.

Yapıcıoğlu, "Bu zihniyet Van'da, Hakkâri'de ve farklı illerde yayılmaya başladı ve masum insanlar Kobane bahaneli eylemlerde Yasin, Hasan, Hüseyin, Riyad, Cumali, Turan, daha sonra Aytaç ve birkaç gün sonra ise Bingöl'de Fethi ve Cengiz kardeşlerimiz hedef haline getirildiler. Kobane ve benzeri yerlerden kaçan mahrumlara, mazlumlara ve muhtaçlara yardım elini uzatıyorlardı. siyonist zihniyetten vahşet dersi alanlar, tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir tabloyu gözümüzün önüne serdiler." ifadelerini kullandı.

"Bir annenin bedduasının ne anlama geldiğini gördüler de ve inşallah görmeye devam edecekler"

Tarihte pek çok vahşet, cinayet ve masum insanların katledildiğini; bunların bazen ateşli silah, kılıç, pala, bıçak, taş, yüksekten atma ve yakılarak katledilenler olduğunu sözlerine ekleyen Yapıcıoğlu, Yasin Börü katliamına dikkat çekerek tarihte belki de ilk defa sadece birkaç beden üzerinden bu yöntemlerin tamamının uygulandığını dile getirdi.

Yaşanan o katliamı aktaran Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Önce bıçaklandılar, kurşunlandılar, yüksekten atıldılar, taşlarla ve sopalarla linç edildiler. Yetmedi üzerlerinden arabalarla geçildi ve sonunda üzerlerine benzin döküp yaktılar. Gerçekten de vahşette sırtlanları bile utandıracak. Onların bile yapamayacağı bir vahşet sergilediler. O günde bizler 'bu vahşet inşallah onların yüz karasıdır ve onlar için sonun başlangıcıdır.' dedik. Şehidlerimizin en genci olan Yasin Börü kardeşimizin annesi Hatice ablamız, Mekke'de Kâbe'nin örtüsüne sarılarak Yasin'in katillerini, ona el sürenleri ve seyirci kalanları Allah'a şikâyet etmişti. Biz de o zaman 'siz bunları öylesine söylenmiş söz gibi algılanmayın' demiştik. Kâbe'nin örtüsüne yapışıp yüreği yangın yeri olan bir annenin bedduasından korkmuyorsanız, yakında bunun ne anlama geldiğini göreceksiniz, gördüler de ve inşallah görmeye devam edecekler."

"Bu toprakları bir daha küfre teslim etmeyeceğiz ve siyonist zihniyete teslim etmeyeceğiz"

Yapıcıoğlu, "Filistin'de Aksa Tufanı koptu ve bir yıldır orada da katliamlar sürüyor. Bebekler, kadınlar, masum insanlar ölüyor. Zihniyet aynı zihniyettir. Zulüm mutlaka bir gün son bulacaktır. Eğer öldürmekle ve katliamlarla insanlar hedeflerine ulaşmış olunsaydı, tarihte buna benzer çok katliamlar oldu ama kaybedenler hep katiller oldu. Onlar öldürdüler biz öldükçe çoğaldık. Biz bu şehidlerimiz unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu katliamı ve vahşeti unutturmayacağız ki benzerleri yaşamasın. Şehidlerimize vefa borcumuz gereğiyle anılarını hep canlı tutmamız gerekiyor. Şehid kanlarıyla beslenen ve sulanan bu toprakları, biz bir daha küfre teslim etmeyeceğiz ve siyonist zihniyete Allah'ın izniyle teslim etmeyeceğiz.  Allah-u Teala bu aziz şehidlerimizi kendi yolunda şehidler olarak katında kabul eylesin." temennisiyle konuşmasını noktaladı.

Ömer Çelik

Yapıcıoğlu'nun konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin katılımcılara hitapta bulunan Şehidler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Yasin Börü katliamının birinci dercede failleri olan PKK ve uzantılarının bölgede yaptığı diğer katliamları hatırlatarak önemli mesajlar verdi.

"Bizler vahşice katledilen bu kardeşlerimizi unutmadık, unutmayacağız"

10 yıl önce vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmadıklarını kaydeden Çelik, "Şunu çok iyi biliyoruz ki unutanlar tarihin çöplüğünde unutulmuşlar. Bundan dolayı ashab-ı kiram çocuklarına şehidlerin isimlerini verir; hendek, uhud, bedir savaşlarını siyer ezberletir gibi ezberletirlerdi ki gelecek nesiller unutmasın. Bizler de vahşice katledilen bu kardeşlerimizi unutmadık, unutmayacağız." dedi.

Müslümanların dünyaya geliş gayesinin Allah'a kulluk, peygamberlerin yolundan gitme ve küfürle mücadele olduğunun altını çizen Çelik, "Bunu Allah Celle Celaluhu bizlere yazmış. Bizler yeryüzünde Allah'ın medeniyetini tesis etmekle görevli müminler, karşılarımızdaki ehli küfür ise şeytanın medeniyetini tesis etmekle görevli memurlardır. Bizler Hazreti Adem'den beri savaş halindeyiz. Eğer dünyaya dalar; görev, mücadele ve savaşmayı unutursak ayak altında eziliriz. Hem dünya hem de ahiretimizi kaybederiz." ifadelerine yer verdi.

"Birliğimize engel olan, bozmaya çalışan her türlü söz ve fiilden uzaklaşmalıyız"

Çelik, "Müslümanlar olarak üstümüze düşen görevi yeterince yerine getirmediğimiz için bugün dünya fitne kazanı haline gelmiş, yeryüzünde mazlumların olmadığı bir coğrafya kalmamış ve mustazafların feryatları arşı alayı titretiyor. Bizler mücadele etmeyip savaşmayınca dünyaya ehli küfür hâkim oldu. Kafirler Müslümanlarla savaşırken top yekûn geliyor. Oysa bir Hristiyan ile yahudinin birleşmesi mümkün değil ama birleşiyorlar. Çünkü hedefte Müslümanlar var." şeklinde konuştu.

Bir yıldır Gazze'de devam eden soykırıma karşı mücahidlerin kutlu direnişine değinen Çelik, "Şu anda bir avuç yiğide karşı ABD, israil, İngiltere, Almanya, Suud, Kanada ve birçok ülke birleşmiş. Madem küfür ehli bir ise biz neden bir olmayalım, birlik için mücadele etmeyelim? Onun için birliğimize engel olan, bozmaya çalışan her türlü söz ve fiilden uzaklaşmalıyız. Birçok vahşi devlet bir araya gelmiş, binlerce ton bomba attıkları halde Allah'ın aslanları halen diri bir şekilde mücadele ediyor. Bu Allah'ın yardımıdır. Bizler de mücadele eder, ölümü göze alırsak Allah bize de yardım eder." diye belirtti.

"israil; mürted örgüt ve siyasi uzantıları gibi satılmış birçok insanla davalarına destek arıyor"

Bugün tüm dünya müstekbirleri boynu bükük bir şekilde israile kölelik yaptığını sözlerine ekleyen Çelik, HÜDA PAR'a atılan iftiralara atıfta bulunarak konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"israil gerek satın aldığı Avrupa liderleri gerekse İslam ülkelerine çöreklenmiş ve içimizde türeyen mürted örgüt ve siyasi uzantıları gibi satılmış birçok insanla davalarına destek arıyor. Bundan 10 yıl önce Amerika ve israilin emriyle şu gençlerimizi vahşice şehid ettilerse 10 sene sonra israilden yapılan bir paylaşım neticesinde tertemiz olan HÜDA PAR'a leke atmaya çalıştılar. Nazenin çocuğumuz Narin cinayeti üzerinden HÜDA PAR'a vahşi köpekler gibi saldırdılar."

"Marksist, Leninist, kominizim adına ortaya çıktınız; geldiğiniz nokta emperyalizme mayın eşeği yetiştirmek oldu"

"Ölen çocuklar onların çok umurlarında mı ki bu aşağılık insanlar Müslümanlara iftira atıyor?" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Çelik, "İftira, algı operasyonu ve rezillikte tıpkı yularını ellerinde tutan israil gibidirler. netanyahunun yaptığı tüm rezillikleri HAMAS'ın üzerine yıkması gibi buradaki israil uşakları kendi yaptıkları tüm pislikleri Müslümanların üzerine atarak kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Siz mi çocuk ölüm ve evliliklerinden bahsedeceksiniz? Az mı çocuk öldürdünüz? Siirt'te yaptığınız ilk eylemde kundaktaki çocukları öldürdünüz. Her türlü sapkın fikir, kötülük, uyuşturucu ve vahşet sizde…" ifadelerini kullandı.

"Müslümanların sabrını taşırmayın. Suskunluğumuz korktuğumuzdan değil, biz Kürt halkının maslahatını istediğimizdendir"

Çelik, "Siz mi bize söz söyleyeceksiniz? Sizin söyleyecek hiçbir sözünüz yok. Kürt halkından başka herkese uşaklık ettiniz. Marksist, Leninist, kominizim adına ortaya çıktınız; geldiğiniz nokta emperyalizme mayın eşeği yetiştirmek oldu. Suriye'de binlerce Kürt'ü Amerika ve israilin çıkarları uğruna öldürttünüz. Müslümanların sabrını taşırmayın. Suskunluğumuz korktuğumuzdan değil, biz Kürt halkının maslahatını istediğimizdendir. Yoksa bunlara had bildirmek zor bir şey değildir." dedi. (İLKHA)