Mehmet Aydın

Siyonist rejimin Gazze'de binlerce masumun hayatına mal olan soykırım saldırılarının üzerinden bir yıl geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyonist rejime 'Bedelini ödeyecekler' diyerek dünyaya çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

'KATLEDİLEN İNSANLIĞIN GELECEĞE DAİR UMUTLARIDIR'
Bugün 7 Ekim... Tam 365 gün önce hayatta olan, çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz vahşice katledildi. Gazze'deki hastaneler, farklı inançlara ait ibadethaneler, okullar artık ayakta değil. Pek çok gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, barış elçisi artık aramızda değil.  

Gazze'de, Filistin'de, bugünlerde Lübnan'da ölen sadece kadınlar, çocuklar, bebekler, masum siviller değil; aynı zamanda insanlıktır, insanlığa hizmet etmesi beklenen kurumlardır, uluslararası sistemdir...

Tam 1 yıldır dünyanın gözü önünde, canlı yayında katledilen aslında tüm insanlıktır, insanlığın geleceğe dair tüm umutlarıdır.

Katil İsrail hükûmetinin 7 Ekim'den bu yana katlettiği on binlerce insanı bugün hüzünle yâd ediyor; eşlerini, çocuklarını, ailelerini kaybeden yüreği yaralı Gazzeli, Filistinli, Lübnanlı kardeşlerime en kalbî taziyelerimi iletiyorum.

'İSRAİL SOYKIRIMIN BEDELİNİ ER YADA GEÇ ÖDEYECEK'
İsrail'in uzun yıllardır süren soykırım, işgal ve istila politikası artık bir son bulmalıdır. 

Unutulmamalıdır ki İsrail 1 yıldır uyguladığı, hâlen de devam etmekte olduğu bu soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecektir.

Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır.

Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır.

Türkiye olarak bedeli her ne olursa olsun İsrail hükûmetinin karşısında durmaya, dünyayı da bu onurlu duruşa çağırmaya devam edeceğiz.