Filistin'e Destek Platformu çatısı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Gazze direnişini selamlamak ve soykırımı protesto etmek amacıyla 7 Ekim’in yıldönümünde Üsküdar Meydanı'nda buluştu.

Miting alanını dolduran on binlerce kişi "Gazze 365 gündür direniyor" ve "Sabır, savaş, zafer" sloganlarıyla Filistin’e desteklerini haykırdı.

Peygamber Sevdalıları Marmara Koordinatörü Ercan Vergili, miting alanında İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

“Gazze ve Lübnan’daki direnişe desteklerimizi sunmak için buraya geldik”

Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde birçok STK’nın Üsküdar Meydanı’nda bir araya geldiği mitinge Peygamber Sevdalıları olarak destek verdiklerini belirten Vergili, “Filistin’de ve Gazze’de mücadele eden kardeşlerimize, Lübnan’daki direnişe desteklerimizi sunmak için buraya geldik. Maddi ve manevi her türlü desteğimizi hiçbir zaman kesmeyecek ve onların yanında olacağız. siyonist israilin agresif, hukuk tanımaz tutumu çok sıkıştığının ve can çekiştiğinin alametidir.” dedi.

“Siyonist dayatmaya dur deyin”

Vergili, “Bu hukuksuzluğa ve insan hakları karşıtlığına dur deyin. Neticede bu ateş bu bölgede kalmayacak ve sizi de saracaktır. siyonist israil hukuk tanımazlığını dayatıyor ve bu dayatmasını her türlü hile, oyun ve propaganda ile sürdürüyor. Siyonist dayatmaya dur deyin; dur demediğiniz sürece bugün Orta Doğu’da yarın Türkiye’de öbür gün bütün Avrupa ülkelerine de zarar verecektir. Buradan direnişe selam gönderiyoruz, direniş üstün gelecek, yenilecek olan Amerika ve onun yandaşları olacaktır. (İLKHA)