BİNGÖL - İnsan sağlığına sayısız yararı olan balık, Bingöl`de kış mevsimiyle birlikte tezgâhlardaki yerini aldı. Tezgâhlarda hem deniz hem de dere balığının bolca bulunması esnafın da vatandaşın da yüzünü güldürdü.

Satışlarından memnun olduklarını söyleyen balıkçı esnafından Nesih Demir, "Yaklaşık 10 yıldır Bingöl`de balıkçılık yapıyorum. Balık sezonunun başlamasıyla birlikte Trabzon, İstanbul, İzmir ve Elazığ Keban barajından balık getirmeye başladık. Şu an tezgâhlarımızda, Palamut, Somon, Aynalı Sazan ve Hamsi çeşitlerimiz var. Biz Balıklarımızı Bingöl`de Adaklı, Yedisu, Genç ve Murat Nehri civarından getiriyoruz. Bizim balıklarımız genelde günlük gelen balıklar olduğu için balıklarımızın tazeliğinden hiçbir şüphe duyulmuyor. Balık sağlıklı bir besin ürünüdür. Balık eti insanlar için vazgeçilmez bir üründür. Müşterilerimiz balığın taze olup olmadığını gözlerinden, solungaçlarından ve kokusundan rahatlıkla anlayabilirler." dedi.

Bingöl Beşyol mevkisinde balıkçılık yapan Mehmet Burkankolu ise, "Ben yaklaşık 4-5 yıldır balıkçılık yapıyorum. Şu an tezgâhlarımızda Çupra balığın fiyatını 12 liraya, Levrek balıkların kilosunu 10 liraya, İstavrit balıkların kilosunu 5 liraya, Hamsiyi ise 3 kilosunu 10 liraya satıyoruz. Hamsinin kilosu Trabzon`da 7 liraya satılırken, biz 3 kilosunu 10 liraya satıyoruz. Biz balıklarımızı Bingöl`ün çeşitli ilçeleriyle birlikte Murat suyu, Tunceli ve Keban barajından temin ediyoruz. Halkımıza balıklarla ilgili olarak Hamsi, Çupra ve Alabalık tüketmelerini tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verdi. (Ali Fidancı - İLKHA)