Ahmet Tali

Hamas hareketi: İşgal Rejimin Tulkarm kampındaki bir kafeye düzenlediği ve düzinelerce kadın ve çocuğun ölümüne ve yaralanmasına neden olan acımasız hava saldırıları, halkımızın kararlılığını ve artan direnişini baltalama konusundaki başarısızlığı nedeniyle Batı Şeria'ya yönelik süregelen işgal saldırganlığının tehlikeli bir tırmanışıdır ve bu saldırılar vahşetin kanıtıdır.

Halkımızın kararlılığı, Batı Şeria'daki direnişin grevlerle sarsılmaması, direnişin kararlılıkla yükseltilmesi işgal rejimin devam etmesini önleyen etken olacaktır. Israrcı olacağız ve işgalin davamızı tasfiye etmeye yönelik kötü niyetli planlarını uygulamasına izin vermeyeceğiz.

Batı Şeria halkını tüm illerde kitlesel öfke gösterileriyle sokağa çıkmaya, topraklarımızı, kutsallarımızı savunmak için işgalle ve onun yerleşimci sürüleriyle tüm bölgelerdeki çatışmayı tırmandırmak için çalışmaya çağırıyoruz.

“Gazze ve Lübnan Saldırısının Durdurulacağı Cuma”da seferberlik ve geniş halk katılımının gerekliliğine vurguluyoruz ve şehitlerin kanına bir zafer ve sadakat olarak işgale karşı genel seferberlik ilan ediyoruz.