BATMAN - Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, yazılı basın açıklaması yaparak dün gece Batman Cumhuriyet Mahallesindeki bir erkek öğrenci yurdu ile 6. Noter'e yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

 

Dün gece gerçekleştirilen bombalı saldırılarda ölen ya da yaralan kimsenin olmamasının bir şans olduğunu söyleyen Argünağa, "Bu tarz eylemler doğrudan doğruya yaşam, örgütlenme ve mülkiyet hakkını hedef almaktadır. Bu tür olaylar, hangi kişi kurum veya örgüt tarafından işlenirse işlensin toplumu derinden yaralamakta ve kaosa davetiye çıkarmaktadır. Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümlenmeye çalışıldığı bir süreçte bu tür saldırıların olması düşündürücüdür. Hiçbir barışçıl amaca hizmet etmeyen bu eylemleri kınıyoruz." dedi.

 

Yakın bir dönemde yine Batman'da parça tesirli bir bombanın bulunarak imha edildiğini hatırlatan Argünağa, "Birden fazla tekerrür eden bu eylemlerin ciddiyetle soruşturularak faillerinin yakalanmasını talep ediyoruz. Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki Türkiye'deki temel sorunların, şiddet dışı yöntemlerle çözümü hayati değer taşımaktadır. Toplumsal barış için, herkesi insan haklarına riayet etmeye çağırıyoruz. Mazlum-Der olarak, en temel hak olan yaşam hakkı, örgütlenme ve mülkiyet hakkının korunması gerektiğini belirterek, saldırıyı bir kez daha kınıyoruz." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)