BATMAN - Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, yazılı basın açıklaması yaparak sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sona erdirecek, sağlık çalışanlarının güvenli ve huzurlu bir şekilde görevlerini yapabilmelerini sağlayacak önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

 

"Beyaz Kod uygulaması etkin bir şekilde uygulansın"
Bugüne kadar sağlık personeline yönelik birçok şiddet olayının gerçekleştiğini belirten Seven, "Sağlık personeline yönelik şiddet vakalarını önlemek için çıkarılan yasal düzenlemeler, Bakanlık tarafından oluşturulan Beyaz Kod Birimi ve verilen hukuki destek ne yazık ki şiddet vakalarını önlemede yeterli olamamıştır. Sağlık personeline verilen hukuki desteğin ve Beyaz Kod uygulamasının daha etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

 

Sağlık çalışanlarının bu tür şiddet olaylaryla karşılaşmasının üzücü olduğunu ifade eden Seven, "Geçtiğimiz günlerde 112 Acil Sağlık Personeline ve Bölge Hastanesi Acil Servis çalışanlarına hasta yakınları tarafından yapılan fiili saldırı ve sonrasındaki gelişmeler, can kurtarmaya çalışan sağlık personelinin canını tehdit etmektedir. Yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında sağlık çalışanlarının, kolluk güçlerinden bekledikleri desteği alamamaları kendilerini hayal kırıklığına uğratmıştır. İnsan hayatını korumak ve kurtarmak gibi kutsal bir eylemi yapan sağlık çalışanlarının karşılaştığı bu kabul edilemez yaklaşım, sağlık personelini yaşanan bu müessif olaydan daha fazla etkilemiştir." ifadelerini kullandı.

 

"Bu tür olaylar artık yaşanmasın"
Çalışan sağlık personelinin can güvenliğinin sağlanmasına yönelik etkin tedbirlerin alınması için yetkililere çağrıda bulunan Seven, şunları kaydetti: "Şunun öncelikle bilinmesi gerekir ki, sağlık personeli hiçkimsenin kum torbası değildir. Her önüne gelen tarafından hakaret edilen, horlanan, fiziki saldırıya maruz kalan ve canına kıyılan sağlık personeline bu tavır artık katlanılamaz boyutlara ulaşmıştır. Sağlık-Sen olarak buradan tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sona erdirecek, sağlık çalışanlarının güvenli ve huzurlu bir şekilde görevlerini yapabilmelerini sağlayacak önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Sağlık-Sen olarak, İlimizde meydana gelen hasta ve hasta yakınları tarafından sağlık personeline uygulanan şiddet olaylarını kınıyoruz ve artık bu tür olayların yaşanmamasını umuyoruz." (İLKHA)