AĞRI - Ağrı şehirlerarası otogarında 38 saattir elektriklerin kesik olması yolcu ve esnafı mağdur ediyor. Elektrik dağıtım şirketine şikayette bulunmalarına rağmen şirketin kendileriyle ilgilenmediğini söyleyen esnaf, olayı protesto etmek için otogar içerisinde ateş yaktılar.

 

Elektrik dağıtım şirketine giderek şikayette bulunduklarını şirketin ise kendilerini Ağrı Belediyesine gönderdiklerini söyleyen Cevdet Ataş, 'Burada suçumuz nedir' sözleri ile tepki gösterdi. Ataş, "38 saattir elektriğimiz yok. Elektrik dağıtım şirketine gittik, onlar da belediyeye gönderdiler. Şimdi mağdur bir şekilde ortada kalmışız. Yetkililer olaya duyarsız kaldı. Bu ateşi yakmışız, her şeyimiz bu ateş olmuş. Bizim suçumuz günahımız nedir?" diye sordu.

 

Esnaftan Çetin Özmen da, elektik kesildiğinden dolayı hiçbir işlem yapamadıklarını, gelen müşterilerin de mağdur olduğunu söyledi.

 

Konu hakkında görüştüğümüz Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ ise, sorumlunun elektrik dağıtım şirketinin olduğunu söyledi. İbrahim Kösedağ, "Görevimiz olmadığı halde bizden araç istediler. Yine de halkın mağduriyetini gidermek için gerekli araçları temin edip çalışma yürüteceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Telefon ile görüştüğümüz Aras Edaş İl Müdürü Paşa Çalı ise Ağrı Belediyesini suçladı. Çalı, "Arıza veren yer belediye hizmetinde ve belediyenin özel trafosundan kaynaklanıyor. Cihazlarımız ile arızanın olduğu yeri tespit ettik. Belediyenin yanında asfaltın altında patlak var. Belediyeden asfalt yarma makinesini istedik onlar da Belediye Başkanı Hasan Arslan'a iletip, sonuç için bize dönüş yapacaklardı ama geri dönmediler." şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)