HABER MRK - Ensar Vakfı Batman Şubesi'nin Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Önal tarafından temsil edildiği İmam Hatip Liseleri'nin 100 yıllık geçmişinin ele alındığı, 100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu İstanbul'da yapıldı.

Sempozyuma gerek yurt içinden gerekse yurt dışından birçok bilim adamı katıldı. İki gün boyunca devam eden sempozyumda çok sayıda tebliğ sunuldu.

Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, TÜRGEV (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, ÖNDER'in (İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği) ve Değerler Eğitim Merkezi'nin akademik organizesinde gerçekleşen seminerde, İmam Hatiplerin dünü, bugünü ve geleceği konuşuldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen sempozyuma, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.

İmam hatip liselerinin kuruluş öyküsünü anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öcal, imam hatip liselerinin bir varoluş mücadelesi vererek bugünlere geldiğini söyledi. Öcal, imam hatip camiasının önlerine konan her türlü duruma karşı ayakta kalmayı başardığını ifade etti.

Daha sonra sırasıyla Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve son olarak da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ birer konuşma yaparak sempozyumun önemine vurgu yaptılar.

Bu açılış konuşmalarında verilen ortak mesaj İmam Hatip Liseleri'nin birçok badirenin ardından bugünlere geldiğinin vurgusu yapılarak bundan sonra İmam Hatip Liseleri'nin nasıl daha kaliteli bir eğitime kavuşturulması gerektiğinin tartışılması gerektiğinin altını çizdiler.(İLKHA)