TEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) iş birliğiyle geliştirilen uygulama, 2019'dan bu yana 520 bin kullanıcı tarafından indirildi. Başlangıçta yalnızca sokak aydınlatma arızalarına odaklanan uygulama, 2023'teki güncellemeyle daha geniş bir kapsam kazandı. Artık elektrik kesintileri ve arızalar hakkında bilgilendirme, takip, kullanıcı geribildirimi, abone ekleme ve ihbarların silinmesi gibi pek çok özellik sunuluyor.

Gelen tüm ihbarlar hızla çözüme ulaştırılıyor. Uygulama, Alo 186 çağrı merkezine ihtiyaç duymadan, kullanıcıların elektrik kesintisi veya arızalarını hızlı bir şekilde bildirmesine olanak tanıyor. Böylece, 21 elektrik dağıtım şirketinin hizmet verdiği bölgelerde, toplamda 1,5 milyona yakın ihbar alındı ve bu ihbarların tamamı çözüme kavuşturuldu.

İhbarlar, otomatik konum alma özelliği sayesinde TEDAŞ ile aynı anda ilgili dağıtım şirketlerine iletiliyor. Ayrıca, bu arızaların giderilmesi süreci de TEDAŞ tarafından yakından takip ediliyor. Elektrik dağıtım şirketleri, mevzuat gereği belirtilen süreler içinde arızaları gidermek ve kullanıcıya geri bildirimde bulunmak zorundalar.

Örneğin, yeraltı kablo tamiratı, direk montajı gibi işlemler, imar alanı içinde 72 saat, dışında ise 144 saat içinde tamamlanmak zorundadır. Diğer arızalar için ise imar içi 24, dışı için 48 saatlik süre tanınmaktadır.

TEDAŞ, vatandaşları uygulamayı mobil cihazlarına indirerek çevrelerindeki elektrik arıza ve aydınlatma sorunlarını bildirmeye teşvik ediyor. Kullanımı son derece kolay olan bu uygulama, "App Store, Play Store ve AppGallery" aracılığıyla akıllı cihazlara indirilebiliyor. (İLKHA)