MARDİN- Mardin'in Midyat ilçesinde evde ders çalışma imkânı olmayan ilköğretim öğrencileri için Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz'in talimatları doğrultusunda öğrencilere akşam saatlerinde okulda etüt yapabilme imkânı sağlandı.


Cumhuriyet mahallesinde bulunan Fahrettin Önen İlköğretim okulunda başlayan projede, etütlere ilk etapta üç okulda başlanacağı bildirildi. Projenin ileri günlerde talep doğrultusunda ise yaygınlaştırılacağı kaydedildi.


Akşam 18.00 ile 20.00 saatleri arasında uygulanacak projede, öğrenciler okulda ev ödevlerini yapıp sınavlara hazırlanacaklar.


Projeyi hayata geçiren Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ile eşi Ayşegül Bingöl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman öğrencileri ilk derste yalnız bırakmadılar.


Fedakâr öğretmenler sayesinde öğrencilere hizmet verileceğini ifade eden Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, "Fedakâr öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz sayesinde, bu çocuklar akşamları burada bir etüt merkezi şeklinde buradaki hizmetlerden yararlanacaklar. Aynı zamanda öğretmenlerimiz, burada bir danışmalık hizmeti verecekler. Bu çocukların en azından geri kalmış yörelerdeki bu dezavantajını bu şekilde gidermeye çalışacağız." dedi.


Proje hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ise "Amacımız evde akşam ders işleme imkânı olmayan çocukların sıcak bir ortamda ders çalışmasını sağlamaktır. Bir kurs amacında değildik ama öğretmen arkadaşlarımız burada aynı zamanda çocukların soruları var ise sorularını cevaplandırıyorlar." ifadelerini kullandı.


İki okul müdürü ile 9 öğretmenin bulunduğunu ifade eden Şişman, "Pilot olarak Fahrettin Önen ilköğretim okulunda başladık. Arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Bizim amacımız Midyat'ımızda çalışma imkânı olmayan tüm çocuklarımızın akşam sıcak bir ortamda, kaloriferli temiz bir yerde eğitim öğretime hazırlamak. Bu konuda Kaymakamımız sonsuz desteğini veriyor." şeklinde konuştu. (M. Sait Başaran-İLKHA)