Haber Merkezi

Hareket, yayınladığı bildiride, "İşgalin bölge halklarına karşı devam eden suçlarına yanıt olarak, İran'daki İslam Devrim Muhafızları Ordusu'nun işgal altındaki topraklarımızın geniş alanlarına gerçekleştirdiği kahramanca füze fırlatmasını tebrik ediyoruz." dedi. HAMAS, "İran'ın bu onurlu tepkisinin siyonist düşmana ve onun faşist hükümetine, onları caydırma ve terörizmi durdurma yolunda güçlü bir mesaj olduğunu" vurgulayarak, zira işgalin yaptığı suçlarla tüm uluslararası kanunları ve insani normları ihlal ederek sınırları aştığını kaydetti.

"İran İslam Cumhuriyeti'ndeki kardeşleriyle gurur duyduklarını, onların kontrolsüz siyonist kibri karşısında duruşlarını, adalet değerlerine ve Filistinlilere yönelik baskıya karşı duruşlarını takdir ettiklerini" vurgulayan HAMAS, "Ayrıca Arap ve İslam ümmetinin tüm ülkelerini, halklarını, partilerini ve tüm güçlerini birlik olmaya ve siyonist suçlara ve herkesi hedef alan saldırgan ve yayılmacı siyonist projeye karşı koymaya ve topraklarımızı ve kutsal mekanlarımızı faşist işgalin pisliğinden kurtarmak için her türlü şekilde çalışmaya çağırıyoruz." dedi.

İran Devrim Muhafızları, bu akşam yüzlerce füze ile işgal rejimine yönelik başlattıkları operasyona ilişkin açıklama yapmış, "Gerçek Vaat 2" adını verdikleri operasyonun, meşru savunma hakkı çerçevesinde ve uluslararası hukuka uygun olarak gerçekleştirildiğini vurgulamıştı. (İLKHA)

Ebu Ubeyde: İŞGALE AĞIR DARBE İNDİREN İRAN’IN TEPKİSİNİ TEBRİK EDİYORUZ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yazılı bir mesaj yayımlayarak İran'ın işgalci rejime yönelik başlattığı kapsamlı füze operasyonunu tebrik etti.

Gazze

Ebu Ubeyde, Telegram kanalından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "İşgal altındaki Filistin coğrafyasının tamamını etkileyen, bölgedeki çılgınlığının ve bölge halkına yönelik saldırganlığının cezasız kalabileceğini düşünen suç örgütü işgalcilere büyük bir darbe indiren İran'ın tepkisini tebrik ediyoruz. Bugün, ümmetin direniş ateşinin Filistin semalarına ulaştığı ve “Tel Aviv”in, Yemen, Lübnan, Filistin ve İran'dan Mücahidlerin saldırılarına maruz kaldığı çatışma tarihinde istisnai bir gündür. Bu, Filistin'in kurtuluşunda kendi paylarına düşeni yapmaları için İslam ümmetinin tüm özgür insanlarına yapılan bir çağrıdır."  (İLKHA)

İRAN'IN FÜZE OPERASYONLARI ÜMMETİ SEVİNDİRDİ

İran'ın işgal altındaki topraklara fırlattığı yaklaşık 500 füzenin hedeflerine ulaşması, başta Gazze ve Batı Şeria'da olmak üzere İran ve diğer İslam ülkelerinde sevince neden oldu.

Haber Merkezi

İran Devrim Muhafızları önceki akşam, işgal altındaki topraklara yönelik yoğun bir füze saldırısı başlattı. İran medyasına göre yaklaşık 500 füze fırlatıldığı, bunların balistik füzeler olduğu ve Tel Aviv ile işgal rejiminin birçok noktasına düştüğü bildirildi. Devrim Muhafızları füze operasyonunun şehitler İsmail Heniyye ve Hasan Nasrallah'ın şehadetlerine misilleme olarak gerçekleştiğini, işgalin karşılık vermesi halinde daha büyük bir tepki vereceklerini kaydetti.

İran'dan atılan füzeler özellikle bir yıldır işgalin soykırımına maruz kalan Gazze'de büyük bir sevince vesile oldu. Gazze halkı "Allahuekber" nidalarıyla bu sevinci kutladı, gökyüzündeki İran füzelerini hayranlıkla seyretti. Gazze ve Batı Şeria'da da halk sokaklara dökülerek füze operasyonlarını kutladı. Öte yandan İslam aleminin birçok noktasında kitleler sokaklara dökülerek İran’ın geniş kapsamlı füze operasyonunun sevincini yaşadı. (İLKHA)