BİNGÖL - Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kent merkezi ve ilçelerde 443 yetiştiriciye, nakillerde hayvan refahı, canlı hayvan satıcıları, nakillerde hayvan davranışlarının etkileri, pasaport, küpe, hayvan alım-satım işlemleri hakkında eğitim verdi.

 

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, hayvan alım satımı ve nakilleri ile uğraşan nakliye şirketlerin, sürücülerin, yolculuğa eşlik eden bakıcı ya da hayvan sahiplerine yetki ve yeterlilik belgesi alması zorunluluğu getirdiğini açıkladı.

 

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'nce ilgili mevzuatlar gereği 2014 yılından itibaren canlı hayvan nakillerde problem yaşanmaması için yetiştiricilerimizin eğitimi ve sertifikalandırılması çalışmaları başlatılmıştır. Bu amaçla il merkezi ve ilçelerimizde yetiştiricilerimize yönelik eğitimler düzenlemiştir. Eğitim çalışmalarımızın ilk bölümü tamamlanmıştır." denildi.

 

Açıklamanın devamında ise, "İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli tüm Veteriner Hekimlere, 29 Kasım 2013 tarihinde aynı eğitimler verilecektir. Eğitim çalışmaları tamamlandıktan sonra eğitime katılıp gerekli şartları sağlamış olan yetiştiricilerimize, sertifikaları verilecektir. Yetiştiricilerimizden gelecek talebe göre, 2014 yılı içerisinde eğitimlerin düzenlenmesine devam edilecektir." ifadelerine yer verildi. (Nihat Kanat - İLKHA)