KONYA- Hür Dava Partisi İç Anadolu, Akdeniz, Marmara ve Ege bölgesi parti İl Başkanlarının katılımıyla Konya`da bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Hür Dava Partisi Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz ve Halkla ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Vural katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Mehmet Yavuz, 10 aydan bu yana olağanüstü bir şekilde hep beraber çalıştıklarını belirterek, "Teşkilatlarımızı 48 il, 362 ilçe ve 128 beldede tamamladık. Bu kadar kısa bir süre içerisinde olağan üstü çaba ve katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse 2014 seçimlerine belirlemeye çalıştığımız ve son şeklini verdiğimiz yerlerde seçime gireceğiz. Tahminen 50` ye yakın noktada ve bu bölgelerde seçime gireceğiz. Birkaç hafta sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Buradaki tek amacımız hepimizin beraber referansını aldığımız Dini İslam`ı mubini hep beraber tekrar bu topluma hâkim kılmaya çalışmaktır. Malumunuz olduğu üzere doksan yıldır batılı politikalarla kendi özünden, kendi değerlerinden, geleneklerinden göreneklerinden, örf ve adetlerinden uzaklaşmış olan bu halkı bu Müslüman milleti Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle tekrar inancımızın esas aldığı bir yaşam şeklini ihya etmek, ihdas etmektir" dedi.

Yavuz konuşmasının devamında, ulusal ve uluslar arası gündeme de değinerek, "Hem ülkemizdeki gelişmeler, hem Dünyadaki gelişmeler hem de Ortadoğu denilen İslam ülkelerinde meydana gelen gelişmeler uluslararası ölçekte bizimde bir şeyler yapabileceğimizi bunun bir vebal olduğunu, bizimde bir mükellefiyetimizin olduğunu ve bu anlamda aynı davaya gönül vermiş insanlar olarak hep beraber el ele tutuştuk ve bu yola çıktık. Biz inanıyoruz ki İslam`i muhalefet görevimizi gayet güzel bir şekilde yerine getireceğiz. İnsanlara şunu göstermek zorundayız; yalan söylemeden de muhalefet yapılabilir, iftira atmadan da siyaset yapılabilir, hakaret etmekle eleştiri arasındaki ince çizginin ne olduğunu ispatlayabiliriz. İnsanlara bunu izah edeceğiz. İnsanlar birbirlerini sevmedikleri ve beğenmedikleri hususlarını eleştiri arasında dile getirdiklerinde yalan söylemek zorunda değiller, iftira atmak zorunda değiller" şeklinde konuştu.

Yavuz konuşmasını sonunda, "Eksik gördüklerimizi İslam`ı referansımıza almış olduğumuz dinimizin bize yüklemiş olduğu edeple adapla dile getirebiliriz. İslami muhalefet anlayışımız birbirimize Hakkı ve sabrı tavsiye etmek üzere kuruludur. Bizler sadece bu memlekette değil, elbette özelde bu memlekette insan onuruna yakışır, inançlarıyla barışık, dinini rahat bir şekilde hayatın her alanında yaşayabilen ve ülkenin içinde bulunduğu kaynakları adil ve eşit bir şekilde paylaşan hem dünyası hem de uhvası mamur olan bireyler yetiştirme hedefindeyiz. Bu uğurda olağan üstü çabalar sarf ederek bu güzel amacı gerçekleştirmeye çalışacağız." İfadelerini kaydetti.

Halkla ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Vural ise, toplantıda halkla ilişkilerin önemine değinerek, "Çağımızda siyasi faaliyetlerde kamuoyunun önemi tartışılmayacak kadar açıktır. Halkın karşı çıktığı, destek ve güven duymadığı işleri yapmak, hayata geçirmek oldukça zordur. Onun için halkla ilişkilerde belli amaçlar doğrultusunda çeşitli yöntemler aracılığıyla iletişim kurularak hedef kişi veya kitlenin ilgili kurum için duygu ve düşüncelerini etkilemek, kuruma karşı desteği, güveni sağlamak gereklidir. Bu nedenle halkla ilişkilerde belirlenen amaçlara ulaşmak için sözlü, yazılı kitle iletişim araçlarından, ilişki kurma tekniklerinden ve çalışma yöntemlerinden istifade edilmelidir. Netice olarak, halkla ilişkiler kişinin veya bir kurumun halkla ilgisini geliştirme ve anlama yolundaki faaliyetlerle topluma belli bir programı kabul ettirmek, ikna etmek, yanına almak ve beraber yürüyebilmek için yapılan çalışmalardır" ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz - İLKHA)