Diyanet İşleri Başkanlığının 100. Yıl kuruluş dönümü nedeniyle Malatya İl Müftülüğü tarafından "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte buluşuyoruz" sloganıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Malatya Kapalı Spor salonunda düzenlenen ve sunuculuğunu Ahmet Enfal Metin'in yaptığı etkinlik, Ilıcak Kur'an Kursu öğrencisi Hafız Muhammed Hasan Türkman ile Ahmediye Kız Kur'an Kursu öğrencisi Betül Genç'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

"Diyanet İşleri Başkanlığımız 4 yaşından itibaren tüm yaş grupları için eğitim imkânları sunuyor"

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Türkiye genelinde 4-6 yaş grubu ve yatılı hafızlık Kur'an kurslarının yaygınlaştığını duyurdu. Müftü Dolu, 13 yaşından küçüklerin Kur'an kurslarına katılamayacağına dair eski uygulamanın sona erdiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4 yaşından itibaren tüm yaş grupları için eğitim imkânları sunduğunu belirtti.

"Elhamdülillah bugün salonumuzu dolduran binlerce çocuğumuz var"

Müftü Dolu, "Elhamdülillah bugün salonumuzu dolduran binlerce çocuğumuz var. Kur'an kurslarımızın dolu olması, her yaştan çocuğumuzun, gencimizin, yaşlımızın Kur'an eğitimine devam etmesi Devlet, millet bütünlüğü, beraberliğini gerçekleştirmiştir" dedi.

"Kur'an ve camiyle buluşmanın yaş sınırı yoktur. Tüm yaş gruplarını Kur'an kurslarımıza davet ediyoruz"

Çocukların cami ve Kur'an kurslarıyla buluşmasının önemli olduğunu vurgulayan Dolu, Her yaştan çocukların eğitime ihtiyacı var. Çocuğun camiyle buluşması, Kur'an kursuyla buluşması, milli ve manevi değerlerini öğrenmesi için bir yaş sınırı yoktur." Diyerek, Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ifadesiyle "Beşikten mezara kadar öğrenme" prensibiyle tüm yaş grubundaki bireyleri Kur'an kurslarına davet etti.

Son olarak Kur'an kurslarında özveriyle çalışan öğreticilere teşekkür eden Dolu, bu eğitimin sadece bilgi aktarımından ibaret olmadığını, aynı zamanda çocuklara şefkatle yaklaşarak önemli bir destek sağlandığını vurguladı.

Müftü Dolu'nun konuşmasının ardından sahne alan tiyatro çocuk oyuncusu (TRT Çoçuk Programcısı) Hüseyin Goncagül, Peygamber Efendimizin "571'de bir güneş doğdu" ilahisi, her işe başlarken söylenmesi gereken Bismillahirrahmanirrahim'i ve dini temel bilgileri çocuklar ile birlikte söyleyerek, kendilerini eğlenerek sevindirdi. (İLKHA)