Dünyada yaşamı tehdit eden sağlık sorunları arasında ilk sırada yer alan “Kalp ve Damar Hastalıkları”na dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı sağlamak amacıyla her yıl 29 Eylül “Dünya Kalp Günü” kutlanmaktadır.

Kalp sağlığının sadece ilaçlar ile tedavi edilemeyeceğini manevi olarak da tedavi edilmesi gerektiğini İLKHA'ya konuşan Bursa İl Müftü Yardımcısı Şevket Bulut, ibadetler insana hastalıklar konusunda çok moral sağladığını belirtti.

"İlaçlarla beraber bir Müslüman olarak yapacağımız en önemli şey dua etmektir"

Allah’ın bize vermiş olduğu en önemli emanetlerden birisi de sağlık olduğunu söyleyen Bulut, “Her birimiz dünya hayatında geçici bir süre yaşıyoruz. Bu yaşama sürecinde rabbimizin bizlere vermiş olduğu diğer nimetlerle beraber bedenimizi sağlığımızı korumamız gereken en başlı görevlerimizdir. Zaman zaman sağlığımızda bozulmalar meydana gelebiliyor. Sağlığımızı yeniden kazanmak adına üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor. Peygamber Efendimizde bu konuda; 'ey Allah’ın kulları tedavi olunuz' buyuruyor. Her hastalığın mutlaka bir şifası vardır. Sağlığımızı korumakla beraber bir sıkıntı yaşadığımızda maddi anlamda tıptan yararlanabiliriz. Doktorlardan muayyenlerimizi yapıp verilen ilaçlarla beraber bir Müslüman olarak yapacağımız en önemli şey dua etmektir. Allahtan yardım istemektir.” dedi.

"İbadetler insana hastalıklar konusunda çok moral sağlar"

Dua hem maddi hem de manevi anlamda bir katkı olduğunu belirten Bulut, “İnsanoğlu olarak sadece bedeni ve maddi bir varlıktan oluşmuyoruz. Bizi biz yapan ruhumuz ve iç âlemimiz var. Doktorlar hastalıkların üzerinden çok duruyorlar. Hangi hastalık olursa olsun, 'moraliniz düzgün olacak' derler. Sizi üzen şeylerden uzak ve stresten uzak duracaksınız özellikle bazı hastalıklar için söylerler. İnsanın hastalık anında morali çok önemlidir. Hastalıkların daha çabuk iyileşmesi için bedenin daha çabuk yanıt verme rolünü doktorlar sürekli söylüyorlar. Bu anlamda da ibadetler insana hastalıklar konusunda çok moral sağlar. Allah ayeti kerimede, 'namaz ve sabırla benden yardım isteyin' diye buyuruyor.” diye belirtti.

"En büyük yardımcımızda Allah’tır"

Hastalıklar dünya imtihanı ifade eden Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunların üstesinden gelmek için maddi anlamda tıptan doktor ve ilaçlardan faydalandığımız gibi manevi anlamda takviye olarak dua ederek, Allahtan yardım isteyerek bu anlamda da bu yoldan hastalıkların şifasına daha çabuk ulaşma adına yardım almış oluruz. Bunları ihmal etmemek lazım. Moralimizi bozmamak gerekir. En büyük yardımcımızda Allah’tır. Bizi bizden daha iyi belen kimdir, Allah’tır. Sağlıklı bir yaşam sürmek için hasta olmasak bile dua ederek Allah tan yardım istemeliyiz.” diye konuştu. (İLKHA)